Çalışma Hayatı Ve İş Teftişi Konulu Panel Düzenlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü işbirliğiyle, Son Torba Kanun Çerçevesinde Çalışma Hayatı Mevzuatında Yapılan Değişiklikler ve İş Teftişi Açısından Önemli Olan Konular” konulu panel düzenlendi.

Çalışma Hayatı Ve İş Teftişi Konulu Panel Düzenlendi
Konya OSB Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki panelin açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, “Çalışma hayatı ile ilgili en son yapılan değişikliklerden birisi de hepinizin bildiği gibi, halk arasında Torba Yasa olarak bilinen Kanundaki değişikliklerdir. Bu kanun değişikliğinin akabinde geçtiğimiz nisan ayında da 6645 sayılı kanundaki revizyonla çalışma hayatına ilişkin önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler hem işverenin hem de işçinin sorumluluklarını artırmakla birlikte her iki kesimin daha çok güvence altına alınmasını sağlamaktadır. İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve İş Mahkemeleri Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ilgili bugün uzmanlarımız sizlere önemli bilgiler verecekler. Buradan bir konuya temas etmek istiyorum. Son yıllarda Konya’daki işyerlerimiz yoğun bir şekilde teftiş ve denetlemeye tabi tutulmaktadır. Uyarı amaçlı, eksiklerin giderilmesine yönelik yapılan denetimler işletmelerimizin eksikliklerinin giderilmesine yardımcı oluyor. Bundan bir şikayetimiz yok. Elbette denetim olsun. İş yaşamında güvenlik sağlansın. Çalışanımızın da çalıştıranımızın da içi rahat etsin. Bizim buna bir itirazımız yok. Ama özellikle Konya’da bu kadar yoğun denetimin olmasının, özellikle de cezai işlem uygulamaya yönelik denetimlerin artmasının işyerlerimizde tedirginliğe yol açtığını da ifade etmek istiyorum. Ümit ediyoruz ki yapılan bu panel Konya’mızın iş yaşamında eksikliklerinin giderilmesine, işletmelerimizin daha verimli ve güvenli çalışma ortamı oluşturmalarına vesile olsun” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Bekir Satılmış, "İşyeri Teftişlerinde Önemli Olan Sosyal Mevzuat Konuları ve Temel İşveren Yükümlülükleri", İş Başmüfettişi Selçuk Çevirme "İşyeri Teftişlerinde Önemli Olan İş Sağlığı ve Güvenliği Konuları ve Temel İşveren Yükümlülükleri" ve KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bostancı "Son Torba Kanun Çerçevesinde Çalışma Hayatı Mevzuatında Yapılan Değişiklikler" konularında sunumlarını yaptı.
Kaynak: İHA