Burhaniyeli Esnaflardan Geleneksel Lokma Hayrı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, bir grup esnafın yaptığı geleneksel lokma hayrı ilgi gördü. Mahkeme mahallesi Mehmet Şükrü Derin Caddesinde bir araya gelen 15 esnaf, caddede lokma döktürürken, yaklaşık bin kişiye lokma ulaştırıldı.

Burhaniyeli Esnaflardan Geleneksel Lokma Hayrı
İlçenin Mehmet Şükrü Derin caddesindeki esnaflar, 3.kez lokma hayrı yaptı. 15 esnafın yaptığı hayra, caddedeki apartmanlarda oturan bazı vatandaşlar da destek oldu.

Cadde kenarında kurulan lokma makinesiyle 3 saat süreyle lokma üretilip dağıtıldı. Lokma hayrı geleneğini devam ettirmek istediklerini anlatan esnaflardan Hasan Erdem,” Biz Burhaniye Mehmet Şükrü Derin Caddesi olarak bu hayrı yapıyoruz. Hayrımızın 3.yılı bu sene. Katılanlara teşekkür ediyorum. Bunun devamını her sene geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah, işlerimizin de, bol bereketli kazançlı olmasını temenni ediyoruz. Herkese hayırlı işler. İnşallah, bereketli bir hafta olur” dedi.

Şemazet Akbulak da,” Burada hayır yapıyoruz. Hayırlı işler olsun. İşleri açılsın, İnşallah çocuklarının kısmeti açılsın okusunlar. Herkes katıldı yani.İnşallah,hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ayşe Altay ise,” Esnalar ve konum koşu olarak bu hayrı yapıyoruz. Allah hayrımızı kabul etsin. Herkesin işi bereketli ve kazançlı olsun” dedi.

Dr. İdris Ethemoğlu da,” İlçemizde yapılan bu lokma hayırları takdire şayandır. Özellikle esnaflarımızın yaptığı bu hayır, vatandaş tarafından ilgiyle karşılanmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin” dedi.

Kaynak: İHA