Aile Haftası

Giresun Valisi Hasan Karahan, Aile Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karahan, mesajında, ailenin toplumun temeli ve toplumsal dayanışŸmanın oluşŸmasında rol oynayan önemli bir kurum olduğŸunu belirtti.

Ailenin toplumsal mutluluk, istikrar, yardımlaşŸma, barışŸ, hoşŸgörü, sevgi ve saygının kaynağŸı olduğŸuna işŸaret eden Karahan, "Ailenin en önemli fonksiyonlarından biri de genç nesillere milli değŸerlerin aktarılmasından geçmektedir. Türk aile yapısı tarihsel olarak, çocukların yetişŸtirilmesi, kültürel kimlik kazanmaları, ahlaki değŸerleri edinmeleri gibi önemli işŸlevi üstlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Karahan, çocukların ve gençlerin hayata hazırlanmasında, özürlü ve bağŸımlı nüfusun bakımı ve rehabilitasyonunda, suç ve kötü alışŸkanlıklarla mücadelede ailenin belirleyici öneme sahip olduğŸuna dikkati çekti.

Türk aile yapısının yaşŸanan kimi sorunlara rağŸmen, güçlü sosyal hizmet ve yardım mekanizması olarak varlığŸını sürdürdüğŸünü belirten Karahan, şŸunları kaydetti:

"Manevi ve kültürel değŸerlerimizin hayat alanı bulduğŸu aile ortamı bizim için önemli ve anlamlıdır. Toplumumuzda aile her şŸeyin önüne geçmektedir. Aileyi korumak ve kollamak, karşŸılıksız sevgi, saygı anlayışŸı ile idame ettirmek hepimizin ortak sorumluluğŸudur. Bu duygu ve düşŸüncelerle tüm Giresunluların Aile Haftası'nı kutluyor, aileleriyle mutlu hayat sürmelerini temenni ediyorum."

Kaynak: AA