Silvan'da Kürt Dil Bayramı Kutlandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında KURDİ-DER tarafından düzenlenen Kürtçe skeç, tiyatro ve müzik etkinliği büyük beğeni topladı. Skeç oyunun Kürtçe hazırlanması ise salondakileri kahkahaya boğdu.

Silvan'da Kürt Dil Bayramı Kutlandı
Silvan Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçi, HDP İlçe Eş Başkanı ve yöneticileri, DTK üyeleri, Eğitim Sen üyeleri, KURDI-DER Silvan Şube Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlik 13 Mayıs’ta yapılan Kürtçe bilgi yarışmasına katılanlara teşekkür belgesi verilirken, bilgi yarışmasında birinci olan DİSKİ grubuna ise plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Etkinlikte HDP Silvan İlçe Başkanı Akkan Başaran Kürtçe’nin önemine vurgu yaparak kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra KURDI-DER yöneticileri tarafından hazırlanan Kürtçe fıkra, hikaye, ninni, tekerleme, bilmece ve atasözleri vatandaşlarla birlikte anlatıldı. Program Kürt bir insanın doğuştan ölüme kadar nasıl Kürtçe yaşaması gerektiğini anlatan skeçler, oyunlar ve şarkılar eşliğinde yurttaşlara izletilerek son buldu.
Kaynak: İHA