Kavak'ta 'Hazreti Peygamber'in Gözünde Anne' Konferansı

Kavak ilçesinde "Hz.Peygamber'in Gözünde Anne" konulu konferans düzenlendi.

Kavak'ta 'Hazreti Peygamber'in Gözünde Anne' Konferansı
İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun eşi Narin Sarıcaoğlu, Belediye Meclisi üyesi Hanife Asar, bazı daire amirleri ve kadınlar katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyet Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Okuyan, kadınların ve annenin İslam inancında çok önemli yere sahip olduğuna işaret ederek, anneye, babaya duyulan sevgi ve saygının insanları güzelliklere ulaştıran bir yol olacağını söyledi.

Anne ve babaya karşı yapılan olumlu davranışların, günahların da silinmesine vesile olacağını dile getiren Okuyan, "Annelerin rızasını alamayan Allah'ın rızasına kavuşamaz. Allah'ın rızasını almayan da cennete kavuşamaz. Annelerin, kadınların değeri toplumda ölçülemeyecek kadar önemlidir ama ne var ki işimize gelmeyince bizler kadınları hizmetkar olarak görüyoruz. Hz.Peygamber'in eşine, kadınlara, kız çocuklarına bakışını örnek almalıyız. Yine Hazreti Peygamber'in 'Cennet annelerin ayağı altındadır' sözünü unutmamamız lazım. Kesinlikle anneleri, kadınları üzmeyelim" dedi.

Kaynak: AA