Hakkari'de Bir İlk !

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15-19 Mayıs Gençlik Haftası etkinliği kapsamında kros, bisiklet ve rafting etkinliği düzenledi. İlk defa bir Hakkarili kadın da rafting heyecanı yaşadı.

Hakkari'de Bir İlk !
Sporcular sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçlarla Hakkari’den 25 kilometre mesafede bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Erziki mevkinde bulunan Ördekli köy yolunda bir araya geldi. Bir zamanlar çatışmaların yoğun olarak yaşandığı ve havanın kararması ile birlikte kimsenin geçemediği Ördekli köy yolu güzergahına barış çözüm süreci ile birlikte ilk defa spor etkinliği yapıldı ve ilk önce 49 sporcunun katılımı ile kros yarışması düzenlendi.

Daha sonrada 26 sporcunun katılımı ile bisiklet yarışması gerçekleştirildi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerinin ise 19 Mayıs bayramında verileceği belirtildi. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, 15-19 Mayıs’ta başlayan Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı program önceki gün Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladığını ifade ederek, Gençlik Haftası etkinliği kapsamında bugünde gençler arası atletizm ve gençler arası kros yarışması, bisiklet etkinliği ve rafting etkinliği düzenlediklerini söyledi.



5 CAN ALAN ZAP’TA RAFTİNG HEYECANI YAŞADILAR

Türkiye’nin en hızlı akan suyu arasında yerine alan Zap suyunda heyecanlı dakikalar yaşandı. Hızlı ve bulanık bir şekilde akan Zap suyunda bir sure önce bir aracın yuvarlanması sonucu kaybolan 5 kişi yapılan uzun aramalar sonunda iki gün sonra cesetleri bulunmuştu. Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Sağlık Müdürü Harun Aşan ve beraberindeki sporcular iki botla rafting yaptılar. Zap’ta 12 kilometre boyunca rafting yapan sporcuları çevredeki köylerde bulunan vatandaşlar ise merakla izledi. Zap suyu etrafına koşan kadın ve çocuklar uzun sure sporcuları rafting heyecanını izlediler. İki ayrı botla şarkılar seslendirerek rafting yapan sporcular Zap’ta, rafting yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Kameraların bulunmadığı bir sırada ise bir botun alabora olması sonucu ise şans eseri Zap suyuna kapılan olmadı.

GÜLDAL: "HAKKARİ TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KÖŞELERİNDEN BİRİDİR"

Zap suyu kenarında basın mensuplarına açıklamada bulunan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, 12 kilometre boyunca rafting heyecanı yaşadıklarını belirtti.

Güldal, "Hakkari Türkiye’nin en güzel köşelerinden biridir. Buraya herkesi davet ediyoruz. Dağcılık ve doğasporları için burası Türkiye’nin en elverişli bölgesidir. Ülkenin dört bir yanında herkesi buraya davet ediyoruz” dedi.

Murat Adıyaman ise Zap’ta rafting yaptıkları için çok farklı bir duygu içinde olduğunu ifade ederek, "Bir hafta önce 5 vatandaşımız Zap suyuna kapılarak can verdi. Aynı suda şu anda eğleniyoruz. Zap suyu bizim suyumuzdur ve buradaki eğlencemiz de devam edecektir. Bütün doğa severleri buraya davet ediyoruz. Türkiye’nin en hızlı akan suyu Zap suyudur” şeklinde konuştu.



ZAP SUYUNDA İLK DEFA BİR KADIN RAFTİNG YAPTI

Hakkari Zap Suyu’nda daha önceleri rafting yapılmasına rağmen ilk defa bir Hakkarili kadın da rafting heyecanı yaşadı. Bu heyecanı yaşayan Nurcan Adıyaman, "Hakkari’de sosyal aktivitelerinin olmadığını söyleyenler var ama işte bunun kanıtı Zap suyu. Eğitim aldıktan sonra Zap suyunda rafting yaparak eğlenceli saatler yaşadık. Eğer biraz daha genişletilirse bu program şehir dışındaki insanlarda buraya gelir. Dışarıdan buraya insanların gelmesi ekonominin canlandırılması demek. İşsizlerin iş sahibi olması demek. Gözümüzü uzak yerlere değil de yaşadığımız yere dikersek aslında yapılacak çok şey var. Zap suyu bize doğası ile çok şeyler anlatıyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA