Citroen, Yeni Teknolojili Modellerini İstanbul Otomobil Fuarı'nda Sergileyecek

Citroen, bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı'nda yeni BlueHDi, PureTech motor ve otomatik şanzıman teknolojilerine sahip modellerini beğeniye sunacak.

Citroen açıklamasına göre, otomotiv sektöründe Creative Technologie (yaratıcı teknoloji) imzasıyla ilerleyen şirket, yenilikçi tasarımlarını akıllı teknolojilerle buluşturduğu modellerini, İstanbul Otomobil Fuarı'nda sergileyecek.

Citroen'in tam otomatik şanzıman teknolojisine sahip EAT6 dizel ve benzinli modelleri, ilk kez fuarda müşterilere sunulacak. Şu anda sadece C4 ve C4 Picasso modellerinde kullanılan BlueHDi ve PureTech motorlar gelecek dönemde diğer modellerde de tercih edilecek.

Geçen yılın eylül ayında Türkiye'de lanse edilen C4 Cactus ve C1 modellerinin yanı sıra performansı artırırken sürüş maliyetini azaltan çevreci motorlarla yenilenen C4, C4 Picasso ve Grand C4 Picasso da fuarda sergilenen modeller arasında bulunacak.

Stantta ayrıca hafif ticari otomobil sektörünün önde gelen araçlarından Nemo Combi Vizyon ile yenilenen Berlingo Combi Multispace de sergilenecek. Sportif başarıyı temsil eden yarış aracı C-Elysee WTCC de fuarda yerini alacak.

Citroen'in ziyaretçileri için bir diğer sürprizi ise kullanıcısını yarış pistindeymiş gibi hissettirecek WTCC simulatörü olacak.

Citroen, oksidasyon katalizatörü, seçiçi katalitik indirgeme (SCR) ve partikül filtresi içeren BlueHDi teknolojisiyle çevreye saygılı yenilikçi teknolojiden yararlanıyor. Dizel Partikül Filtresi (DPF) ve SCR sistemi kirletici egzoz gazlarını azaltarak karbondioksit emisyonlarını düşürüyor.

Yeni nesil PureTech benzinli motor, sürüş keyfinden ödün vermeden yüzde 25'e kadar karbondioksit emisyonlarını azaltıyor. Verimli, ekonomik kompakt 3 silindirli benzinli motorla donatılmış yeni Citroen C4 ailesi, 130 S&S motorla kilometrede sadece 113g karbondioksit emisyonu salıyor.

Kaynak: AA