Bakan Yılmaz Diyarbakır'daki Bingöllülerle Bir Araya Geldi

Bingöl Yamaçlılar bir araya gelen Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’a üç proje ile geldiklerini belirterek, “Çözüm süreci AK Parti’nin başlattığı bir süreçtir. AK Parti’nin bu noktaya getirdiği bir süreçtir. Allah’ın izni ile sonuçlandırmakta AK Parti’ye nasip olacaktır” dedi.

Bakan Yılmaz Diyarbakır'daki Bingöllülerle Bir Araya Geldi
Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Bingöl Yamaçlılar ve çevre köyleri ile bir araya geldi. Kayapınar ilçesindeki toplantıya AK Parti eski Bingöl milletvekili Yusuf Çoşkun, Diyarbakır milletvekili adayları Oya Eronat, Alattin Parlak, Dürdane Yalar, AK Parti Diyarbakır milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, Bingöl Yamaçlılar ve çevre köyleri katıldı.

Programda konuşan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, eskiden enflasyonun var olduğunu ve şimdi ise konuşmadıklarını söyledi.

Yılmaz, “Enflasyon tek hanelere düştü. Burada yaşlı insanlarda vardır. İki haneli üç haneli enflasyonlar geride kaldı. Şimdi ise tek haneli enflasyonlar var. Bunu da daha da düşürelim diyoruz. Eskiden devletin parası faize giderdi. 100 lira vergi topluyorsa, 86 lirası faize giderdi. Bugün çok şükür 100 lira topladığımız verginin 86 lirası faize değil, hizmete gidiyor. Okul, yol ve hastane oluyor. AK Parti fakir fukaraya sahip çıktı” dedi.

“13 BİN 400’DEN FAZLA ENGELLİYE ÜCRET BAKIMI DULLARA İSE MAAŞ BAĞLADIK”

Bakan Yılmaz, Diyarbakır’da 13 bin 400’den daha fazla engelliye evde bakım ücreti verdiklerini hatırlatarak, binlerce eşinden ayrı ve eşini kaybetmiş kadına maaş bağladıklarını söyledi.

Yılmaz, “Yoksul çocuklarımıza sırf okula gitsinler diye annelerine destek oluyoruz. 65 yaş aylığı vardı. AK Parti iktidara geldiğinde bu 65 yaş aylığını alanlar ne kadar alıyordu? Sadece 24 lira alıyordu. Bugün ise 145 lira alıyor. Şimdi karar aldık onu 200 liraya çıkardık. Ekonomimizi büyütüyoruz. Bu ekonomiyi de topluma yayıyoruz. Sosyal politikalarla fakir fukaraya sahip çıkıyoruz. İstihdamı artırıyoruz. Diyarbakır’da da bize destek ve güç verirseniz Allah’ın izni ile çok farklı bir yere taşıyacağız. Son 12 yılda 2015 fiyatları ile söylüyorum Diyarbakır’a 24 milyondan daha fazla destek, yatırım ve harcama yapmışız. Bazıları diyor ne yaptı bu hükümet. Bunu söyleyenlerin gidip üniversite, yollar ve hastaneleri görmesi lazım. Şuanda Doğu ve Güneydoğu’nun ilk körüklü havalimanı Diyarbakır’a yapılıyor. Bu sene Allah’ın izni ile bitecektir. Sadece bu havalimanı yılda 5 milyon yolcuya hizmet edecek” diye konuştu.

“GAP KAPSAMINDA OLAN EN BÜYÜK PROJE SİLVAN PROJESİDİR”

Diyarbakır’da GAP kapsamında en büyük sulama projesini yaptıklarını dile getiren Yılmaz, bu kapsamda en büyük projenin Silvan projesi olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Atatürk barajından sonra en büyük sulama projesidir. Bunu bitirdiğimizde 200 binden fazla insan iş ve aş sahibi olacaktır. Organize Sanayi Bölgesi’ni büyütüyoruz. Allah’ın izni ile önümüzdeki dönem istihdamı daha çok arttıracağız. Bizim temel hedefimiz Diyarbakır’da daha fazla iş ve aş olacaktır. Bunun için yeni projeler yapıyoruz. Tekstil kenti bitireceğiz. OSB’yi büyüteceğiz ve yenilerini kuracağız. Diğer taraftan turizmi geliştireceğiz. Diyarbakır aslında bir hazine üzerinde oturmaktadır. Diyarbakır varlık içinde yokluk çekiyor. Tarih, kültür, arazi ve genç nüfus başka bir yerde yok. Yeter ki huzurumuz olsun el birliği ve beraberliğimiz olsun” şeklinde konuştu.

“DİYARBAKIRLI BİR YERE GİTMEYECEK BAŞKALARI ÇALIŞMAK İÇİN DİYARBAKIR’A GELECEK”

Diyarbakır’dan artık insanların başka bir yere çalışmak için göç etmeyeceğinin müjdesini veren Yılmaz, “Başka şehirden Diyarbakır’a gelecekler. Çözüm sürecine yerelden destek olacağız. Bu kavga bitsin anneler ağlamasın diyeceğiz. Kardeşliğimizi güçlendireceğiz. Kardeşliğimizi, farklılıklarımızı güçlendirip ve özgürlüklerimizi geliştirip birliğimiz ile beraberliğimizi pekiştireceğiz. Diyarbakır’a üç proje ile geldik. Çözüm süreci AK Parti’nin başlattığı bir süreçtir. Bu noktaya getirdiği bir süreçtir. Allah’ın izni ile sonuçlandırmak da AK Parti’ye nasip olacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA