Ulukışla Hasangazi Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Niğde’nin Ulukışla ilçesi Hasangazi Köyünde bulunan Hasangazi Ortaokulunda Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK bilim fuarı düzenlendi.

Ulukışla Hasangazi Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında 60 öğrencinin, Proje Yürütücüsü ve Fen Bilimleri öğretmeni Nuriye Aktuğ ile Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Kükürt’ün danışmanlığında hazırladıkları ve 44 farklı projenin sergilendiği “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” açıldı.

Bilim Fuarına, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Can, İl Genel Meclisi Üyesi Şahin Tulgar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Ufuk Bulut, Şube Müdürü Rahmi Çalışkan, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi temsilcileri, Hasangazi Muhtarı Ahmet Kiper ve diğer köylerin muhtarları, ilçedeki okul ve kurumların müdürleri, vatandaşlar, veliler, öğretmenler ve küçük bilim insanları öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ve halk oyunları gösterisi ile başlayan programda konuşan Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, “Hasangazi Ortaokulu, başarılarıyla her daim bizim göğsümüzü kabartan ve gurur duyduğumuz bir okulumuz olmuştur. TEOG sınavlarında Türkiye birincisi çıkaran Hasangazi Ortaokulu, akademik başarıların yanı sıra spor alanlarında da başarılara imza atmış olup bugün de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ile bilimsel alanda da güzel çalışmalara ve başarılara sahne olmuştur. Hasangazi Muhtarlığı ve okulumuzun işbirliği ve güçlü iletişimi, fiziki imkanların da belirgin bir şekilde iyileştirildiğini göstermektedir. Bugün burada bulunuşumuzun sebebi olan TÜBİTAK Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve siz değerli katılımcıları tebrik ediyor; başka programlarda tekrar buluşmayı diliyorum,” dedi.

Daha sonra ve Bilim Fuarı sergi açılışını yapan Kaymakam Ferhat Atar ve protokol üyeleri, Hasangazi Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları projelerin standlarını tek tek gezerek öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Bilim Fuarına katılanlara Hasangazi Ortaokulu Müdürlüğü ve Hasangazi Muhtarlığı tarafından ikramlarda bulunulmasının ardından, üç gün ziyarete açık kalacak olan Hasangazi Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, birinci gününde yaklaşık beş yüz kişi ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Hasangazi Ortaokulu Müdürü Selami Aksan, "öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin aylardır sürdürdükleri özverili çalışmalarının eseri olan Bilim Fuarımızı onurlandırarak bu günümüzün bir bayram, bir şölene dönüşmesine katkı sağlayan tüm katılımcılara şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA