Tevfik Topçu Açıklaması 'MHP İktidarında Büyükşehir Kanunu Kaldırılacak'

Büyükşehir Yasası’yla birlikte köylünün borç yükünün her geçen gün arttığını ve ürettiği ürünü satamadığını söyleyen MHP Bursa Milletvekili Adayı Tevfik Topçu, “MHP iktidarında Büyükşehir Kanunu kaldırılacak” dedi.

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Bursa Milletvekili Adayı Tevfik Topçu, Mudanya’nın Eğerce, Mesudiye ve Söğütpınar mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Köylüler, ürünlerini maliyetine dahi satamadıklarından dert yanarak, “Bir yıl boyunca emek verdiğimiz ürünlerden bırakın para kazanmayı, maliyeti dahi karşılayamıyoruz. Sürekli borçlanarak hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz” diyerek yardım istedi. AK Parti iktidarının yanlış tarım politikalarının tarımı bitme noktasına getirdiğini, bunun da çiftçinin belini büktüğünü dile getiren Topçu, “MHP olarak köylülerin tüm sorunlarını biliyoruz. Tarımı yeniden ayağa kaldıracak, köylümüzü yeniden milletin efendisi haline getirecek projelerimiz hazır” dedi.

Geçtiğimiz yıl çıkarılan Bütünşehir Yasası’nın ciddi tahribatlara yol açtığını ifade eden Topçu, “İktidar, sandık hesapları için bütün köylerimizi, beldelerimiz kapattı ve köylerimizin tamamı Büyükşehir’e bağladı. Bu yasa ile birlikte bütün köy muhtarlıklarının tüzel kişiliği özel idareye devredildi. Yani sizin köyünüzün, muhtarlığınızın hiçbir malı mülkü yok. Bundan sonra da olmayacak. Söyle bir örnek vereyim. Köyden bir kardeşimiz göç etti ve zengin oldu. Bu kardeşimiz köyüne gidip bir şey yaptırmak isterse yapamaz siz bu hediyeyi alamazsınız” diye konuştu.

Köylülerden bu haklarına sahip çıkmalarını da isteyen Topçu, “Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde net olarak söz veriyoruz bizi iktidar yaparsanız Büyükşehir Yasası’nı iptal edeceğiz. Köylümüz tamamen borçlandı ve birçok köylerde artık yetiştirdiği ürünü satmaktan ziyade tarlasını satar hale geldi köylü. Köylüye destek yok, köylü ürettiği malı satamıyor çünkü zarar ediyor. Biz diyoruz ki köylüye destek vereceğiz. Eğere köylü mutlu olamazsa bu ülkede yaşayan hiçbir kimse mutlu olamaz. Köylü para kazanamazsa ekmez. Köylü ekmezse bu ülke dışarıdan ithal etmek zorunda kalır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA