Öğrencilere Organik Tarımı Anlattılar

İçel Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle öğrencilere organik tarım anlatıldı.

Öğrencilere Organik Tarımı Anlattılar
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın İçel’de Ekolojik Pazar kurulmasına ilişkin çalışması kapsamında, İçel Doğa Koleji’nde 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik organik tarım ürünlerinin yaygınlaştırılması ve tüketiminin arttırılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

İçel Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş’ın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Organik Tarım’ bilgilendirme toplantısında, organik tarım ve ekolojik pazarın önemine dikkat çekildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Taş, İçel’de yıllardır eksikliğinin hissedildiği Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nı, İçel Büyükşehir Belediyesi olarak oluşturduklarını ifade ederek, “İlimiz bünyesindeki çiftçilerimize destek olmak adına gereken eğitimleri veriyor, elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle tarımsal sulama ile alakalı sıkıntıları gidermek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Ekolojik tarım ve ekolojik pazarla ilgili yapılan çalışmalara ve projelere değinen Taş, İçel’de çevre farkındalığının artması için gençlere yönelik düzenlenen bu seminerlerin önemli olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA