Nazilli'de Eczacılar Günü Kutlandı

Nazilli Devlet Hastanesinde, hastane yöneticileri Hastane Eczanesine giderek görev yapan tüm eczacıların Dünya Eczacılar gününü kutlandı.

Nazilli'de Eczacılar Günü Kutlandı
Türkiye’de bilimsel eczacılığının başlamasının 176. yıldönümü olan 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü dolayısıyla Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticileri, hastane Servis Eczanesini ziyaret ederek görev yapan eczacıların günlerini kutladılar.

Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Şafak Çalışkan, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hasan Küçüköner, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel Sucu, Başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Cem Ünde, Dr. Nail Ündağ ve Dr. Ferah Aslan birlikte hastane eczanesini ziyaret ederek Baş Eczacı Ender Güngör başta olmak üzere görev yapan tüm eczacıların eczacılar günlerini kutladılar. Ülkede askeri tıp mektebi bünyesinde 1839’da açılan eczacılık sınıfının, Türk eczacılığının miladı kabul edildiğini belirten Yönetici ve Baştabip Uzm. Dr. Şafak Çalışkan, “1839 yılından bu yana büyük gelişme gösteren eczacılık mesleğinin, bugün her açıdan dünya seviyesinde hizmet veren modern bir konuma ulaşmıştır. Türk sağlık sisteminin en önemli halkalarından biri olan eczacılarımız insanımızın sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak etmektedir. Eczacılar sürekli kendilerini geliştirerek hastalara daha bilinçli ve duyarlı ulaşma çabası içindedir. Günümüzde eczacılık, hastalıklardan korunmada ve hastalığın teşhis ve tedavisinde kullanılan ilaçları hazırlayan, güvenli ve etkin kullanımını takip ederek sonucunda oluşabilecek kişisel ve toplumsal sorunların çözüm yollarını belirleyen bir meslek olmuştur. Halkımızın eczacılık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanabilmesini temin etmek ve bu hizmetlerin kesintisiz olarak verilebilmesini sağlamak adına üstün bir gayret ve özveriyle hastanemizde görev yapan eczacılarımızın 14 Mayıs Dünya Eczacılar Günü’nü tüm hastane yöneticileri olarak kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA