Müzeden İlahi Ve Nağmeler Yükseldi

Antakya Medeniyetler Korosu, Antakya’nın tarihi binalarının renklendirilmesi projesi olan Renk Hareketine verdiği konserle ayrı bir renk kattı.

Müzeden İlahi Ve Nağmeler Yükseldi
Hatay Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirilen konsere, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Marshall Ülke Direktörü Petros Katsampouris, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Marshall Ülke Direktörü Petros Katsampouris, Hatay’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, organizasyonda yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı davetlilerden özür diledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’a gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Katsampouris, “Medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Antakya’nın tarihi ve kültürel güzellikleri karşısında büyülendim” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu’nu daha öncede dinlediği ve hayranlığını gizleyemediğini belirten Katsampouris, “Aslında ben müziği çok seviyorum ve hep müzik üzerine eğitim almak istedim. Ama olmadı. Bugünde medeniyetler korosunu dinleyeceğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Antakya Medeniyetler Korosu, söylediği ilahiler ve şarkılarla dinleyenleri mest etti. Hatay Arkeoloji Müzesinden ilahi ve şarkı nameleri yükselirken, davetliler sergileme alanı bakımından Avrupa’nın en büyük müzesi olan Hatay Arkeoloji müzesinde çok hoş vakit geçirdiler.

Konser sonrası koro hakkında bilgi veren Antakya Medeniyetler Korosu Dernek Başkanı ve Koro Şefi Yılmaz Özfırat, “Medeniyetler koromuz 3 semavi dinden ve 6 farklı medeniyetten oluşmaktadır. Koromuz üyeleri arasında Aleviler, Sünniler, Katolikler, Ortodokslar, Museviler ve Ermeniler bulunmaktadır. Tamamı bu toprakların insanıdır. Buraya herhangi bir yerden gelmemiştir. Bu topraklarda doğmuşlardır. O yüzden biz diyoruz ki ister Alevi olsun, ister Sünni olsun, ister Musevi olsun, hepimiz tek Allahın kuluyuz. Burada da onu göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA