Müezzinoğlu, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'nin Temelini Attı

Bursa’da Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi binasının temelini atan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "2002 yılında yeni doğan bebekler, 7 çeşit antijene karşı aşılanıyordu. Bugün ise dünyanın en ileri ülkelerindeki aşı takvimiyle 13 antijene karşı en geniş kapsamlı aşılamaları yapıyoruz" dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi binasının temel atma töreninde konuşan Müezzinoğlu, “Sağlık hizmetlerini en fakirinden en zenginine yani 78 milyon vatandaşa sunduk. 2002’de ülkenin en zenginleri tedavi olmak için yurt dışına giderek, burada 1,5 milyar dolar harcarlardı. Şimdi ise Türkiye’de tedavi olmak için gelenler var. Bugün dünyayla yarışan bir acil hizmetler sunumumuz var” dedi.

Yoğun bakım yatak sayını 11 misli artırdıklarını ifade eden Müezzinoğlu, “Hamile kadınları hamileliğinin ilk anından itibaren takip ediyoruz. Doğum yapan anneleri ve bebeklerini her konuda takip ediyoruz. 2002’de bu ülkenin yeni doğan çocukları yedi çeşit antijene karşı aşılanıyordu. Bugün dünyanın en ileri ülkelerindeki aşı takvimiyle 13 antijene karşı en geniş kapsamlı aşılamaları yapıyoruz. Bebek ölümlerini binde 30’lardan 7,5’e indirdik. Dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki rakamlara doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Yıllar önce sadece otellerin estetik bir şekilde inşa edildiğini aktaran Müezzinoğlu, "Beş yıldızlı otel veya estetik mimariyle binalarımızı huzur ve şifa yuvası halinde sunuyoruz. Bazıları yalnız laf üretir. AK Parti ise arkasında eserler, hastaneler, otobanlar, duble yollar ve sualtı tünelleri bırakır” diye kaydetti.

Konuşamanın ardından Müezzinoğlu, 19 Mayıs 2016’da açılması planlanan 283 yatak kapasiteli Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi’nin temeline ilk harcı attı.
Kaynak: İHA