Kanada'da Orman Yangını

Kanada'nın Batı eyaleti British Colombia'da havaların ısınmasıyla çıkan yılın ilk orman yangınında, şu ana kadar 8 bin hektarın üzerinde ormanlık alan kül oldu.

Prince George kentinin yaklaşık 70 kilometre güneybatısındaki Little Bobtail Gölü civarında çarşamba günü çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangında bugüne kadar 8 bin hektardan fazla ormanlık alan kül oldu.

Yangının yayılma emaresi göstermesi üzerine, bölgeye yakın yaşayan 80 kişiden evlerini tahliye etmesi istendi.

British Colombia Orman Yangınları Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, yangının öngörülemeyen hareketler gösterdiği ve bölgeye yakın 700 evin hızla yayılan alevlerin tehdidi altında olduğu duyuruldu.

Yangına bölgede görev yapan 120 itfaiyeci, 5 helikopter ve 10 iş makinesi ile müdahale ediliyor.

- Böcekler ölünce tehlike arttı

Öte yandan Prince George Yangın Merkezi Sözcüsü Melissa Klassen, bölgedeki kuru odun miktarının ve kuru odunları tüketen böceklerin, yeşil çamlara da dadanması sonucu yok edilmelerinin yangını körükleyen etmenlerden olduğunu belirtti.

Koşulların gelecek birkaç gün içinde iyiye gitmesini beklemediğini kaydeden Klassen, "Söndürme çalışmalarını zora sokan nedenlerden biri de iki senedir bölgede devam eden kuraklık" dedi.

Kaynak: AA