Kadın Çiftçiler Ladik'te Yarıştı

Samsun Ladik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ladik Ziraat Odası tarafından "Dünya Çiftçiler Günü" münasebetiyle bir program düzenlendi.

Kadın Çiftçiler Ladik'te Yarıştı
Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir’in açılış konuşmalarıyla başlayan programa Kaymakam Mustafa Temiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Belediye Başkanı Selim Özbalcı ve kurum amirleri katıldılar. Program kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı.

Aynı gün Dünya Çiftçiler Günü programı kapsamında “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışması gerçekleştirildi.

Yarışma Müdür Vekili Nail Kırmacı tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, “Tarım ve çiftçilik zor bir iş ve çiftçilik insanlık tarihi kadar eski ve eskimeyen bir iştir. Çiftçilik her zaman önemli olmuştur ve gün geçtikçe önemi artmaktadır. Bu işi yapan cefakar çiftçilerimizin yanında olmak için buradayız. Dünya Çiftçiler Günü, çiftçilerin sorunlarının dile getirileceği ve tartılaşacağı bir gün olması açısından önemlidir. Ülkenin sosyoekonomik kalkınmasında tarım alanında faaliyet gösteren çiftçilerimiz, tüm dünyada ve ülkemizde kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü üstlenmektedir. Kurum olarak yaptığımız yayım faaliyetleriyle, desteklemelerimizle ve yeniliklerin çiftçilerimize ulaştırılmasında, her zaman sizlerin yanındayız. Tüm yarışmacılara başarılar dilerim” dedi.

“Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışmasına 14 kadın çiftçi yarışmacı olarak katıldı ve kıyasıya yarıştılar. Yarışma sonunda Birinciliği Bahşi Mahallesi’nden Ayten Erdoğan, ikinciliği Büyükalan Mahallesi’nden Ülkü Yüksel, üçüncülüğü Bolat Mahallesi’nden Rukiye Çamur kazandı. Yarışmada birinci olana 1000 TL, ikinci olana 750 TL ve üçüncü yarışmacıya 500 TL ödül ve başarı belgesi verildi.

Ayrıca yarışmaya katılan diğer yarışmacılara katılım belgesi ve 50 TL hediye çeki verildi.

Kaynak: İHA