Adalet Bakanlığına El Bombalı Saldırı Davası

Adalet Bakanlığına 19 Mart 2013'te el bombalı saldırı düzenlediği iddiasıyla DHKP-C terör örgütü üyesi Hasan Biber'in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müştekiler Ferhat Kara, Abdullah Yılmaz ve Adalet Bakanlığının avukatı katıldı.

Müşteki Kara, Adalet Bakanlığına eşini almak için gittiğini belirterek, aracından dışarı çıktığı sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Güvenlik kulübesinin arkasına saklandığını belirten Kara, "Sonra hemen yanımda ikinci patlama oldu, topuğumdan yaralandım. Bir süre tedavi gördüm. Aracımda hasar oluştu. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

Müşteki Yılmaz da Adalet Bakanlığında çalıştığını, o gün nöbetçi olduğunu ancak evrak teslim etmek için ayrıldığını, saldırıyı görmediğini ama olayın ardından aracında hasar oluştuğunu anlattı.

Mahkeme, bazı eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Biber hakkında hazırlanan iddianamede "silahlı terör örgütüne üye olma, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, mala zarar verme, basit yaralama ve kamu malına zarar verme" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Firari sanık hakkında, 14 Nisan 2014'te kırmızı bülten çıkartılmıştı.

Kaynak: AA