Üzülmez, Kar-Mek'lilerin Heyecanına Ortak Oldu

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ataevler Kültür Merkezi’nde düzenlenen KAR-MEK kursları yılsonu sergileri ve belge törenine katıldı.

Üzülmez, Kar-Mek'lilerin Heyecanına Ortak Oldu
Kartepe Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yılsonu genel sergisi ve sertifika töreni Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Ataevler Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törene Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Halil İbrahim Alkan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

KAR-MEK yıl sonu sergisine katılanlara “Hoş geldiniz” dileklerinde bulunan Başkan Üzülmez, bir yıl önce yapılan aynı sergide Kartepe ile ilgili projelerin ve hayallerin başladığını ifade ettiğini hatırlattı. Üzülmez, “İşte o hayallerin artık Kartepe’de uygulanmaya başladığını ve değişimin etkisini ise her alanda hissetmeye başladığımız günleri hep birlikte yaşıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ilçenin dört bir yanında hizmet belediyeciliğin gerekleri olan asfalt, parke, temizlik çalışmaları gibi pek çok konuda hizmet seferberliğimiz sürüyor” dedi.

İnsana verilen değerin göstergesi olan ve son 10 yıldır ülkemizde ortaya çıkan sosyal belediyeciliğin ilçede de artarak devam ettiğine dikkat çeken Başkan Üzülmez, “Sosyal belediyeciliğin hizmetleri ve bütün belediyecilik hizmetleri Kartepe’de Kartepeliler’in hizmetine sunuldu. Çocuklarımız yaz ayında havuzlarda yüzme öğrenirken kışın kar kayağı ile tanıştı. Spor okullarında ise bedensel ve kişisel gelişimlerine katkı verilen çocuklarımızdan 5. Sınıf öğrencilerine bu yıl da bisiklet hediye edeceğiz” diye konuştu.

Kültür belediyeciliği hizmetleri kapsamında 10 bin Kartepelinin kültür turlarından faydalandığını kaydeden Başkan Üzülmez, “Geçen hafta Emekevler mahallesinde ilkini açtığımız Kadın Spor Merkezini diğer mahallelere de yayacağız. Uzuntarla Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nin de proje aşaması bitti. KARMEK kursiyerlerinin ev ekonomilerine katkı vermek için el emeği ürünleri satış noktasının açılışını da hep birlikte yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Şeffaf ve birlikte yönetim anlayışı çerçevesinde Kartepe’yi hep birlikte yönetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Üzülmez, “Gecemizi gündüzümüze katarak yaptığımız çalışmalardan rahatsız olan belli kesimlerle uğraşarak enerjimizi onlarla harcamak istemiyoruz. Gazete sayfaları veya başka yerlerde ne yaptığımızı soracaklarına o sorularının cevabını belediyenin internet sitesi üzerinden yayınlanan şeffaf ve canlı yayınları takip ederek arasınlar. Biz Kartepemize hizmet ederken onlar ise konuşmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından 22 merkezde 26 usta öğretici ile 52 farklı branşta 2 bin 650 kursiyere hizmet veren KARMEK kursiyerleri sertifikalarını protokolün elinden aldı. Yılsonu sergi açılışını protokol üyeleri ile birlikte yapan Başkan Üzülmez, beraberindeki konuklarla birlikte sergiyi beğeni ile gezerek el emeği ürünleri tek tek incelediler. Başkan Üzülmez, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri ve usta öğreticilerini tebrik etti.

KAR-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin sergileneceği yıl sonu törenleri Ataevler Kültür Merkezi’ndeki genel sergi ardından 21 Mayıs Süleyman Şah İlkokulu’nda, 25 Mayıs Arslanbey Ali Kuşçu Bilgi Evi’nde, 26 Mayıs Derbent Düğün Salonu’nda, 27 Mayıs Hasanpaşa Kurs Merkezi’nde ve 29 Mayıs Ataşehir Kurs Merkezi’ndeki sergi açılışı ve belge töreni ile son bulacak.
Kaynak: İHA