SAÜ'de Piyano Resitali

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Sakarya TÖMER) Türkçe Hazırlık Kursu öğrencilerine yönelik, Sakarya TÖMER tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Ozan Çoban’la Klâsik Müzik Sohbetleri” temalı piyano resitali gerçekleştirildi.

SAÜ'de Piyano Resitali
Etkinlikte piyanist Ozan Çoban, alışılmışın dışına çıkarak, bestecilerin eserlerini çalmanın yanında, onların yaşamlarından öykülere de yer vererek Türkçe Hazırlık Kursu öğrencilerini bilgilendirdi. Daha önce duydukları, ama canlı olarak dinleyemedikleri eserleri öyküleriyle birlikte dinleyen öğrenciler alkışlarıyla Çoban’a eşlik ettiler.

Domenico Scarlatti, Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Frederic Chopin, Ulvi Cemal Erkin, İlhan Baran gibi ünlü bestecilerin eserlerini icra eden Ozan Çoban, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Özellikle ‘Ay Işığı Sonatı’ eseri ve ‘Türk Marşı’ndan etkilendikleri gözlemlenen Türkçe Hazırlık Kursu öğrencileri, etkinlik sonunda piyanist Ozan Çoban’ı dakikalarca ayakta alkışladı.
Kaynak: İHA