Protestocu Grup HDP Bayraklarını Yaktı

Kırşehir’de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi öncesinde başlayan ve sonrasında arbedeye dönüşen olaylar sonrasında HDP seçim büroları önünde güvenlik önlemleri alınırken, protestocu grup HDP bayraklarını yaktı.

Protestocu Grup HDP Bayraklarını Yaktı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmasından sonra miting alanından ayrılanlar ve protestocu grup arasında çıkan arbede, polis ekiplerinin müdahalesi sonrasında daha fazla büyümeden önlendi. Yaşanan olaylar sonrasında, Kırşehir Alperen Ocakları Başkanı Ercan Zengin, "Türklük duygusunun hakim olduğu bir ortamda karışıklık olmuştur. Yaşanan olaylarda fevri davranan gruba karşı polisle birlikte bizler de müdahale olmaması yönünde telkinlerde bulunduk. Yaşanan olaylarda sorumluluk kesinlikle bize ait değildir" diye açıklama yaptı.

Miting alanında bulunan HDP’liler kontrollü bir şekilde tahliye edilirken, protestocu grup ile karşı karşıya gelmemeleri için polis ekipleri büyük çaba sarf etti. Olaylar, protestocu grubun miting alanındaki HDP bayraklarını yakmasıyla son buldu.

Kaynak: İHA