Minik Betül'ün Hayali Gerçek Oluyor

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölen babası Ali Yüksel’in mezarına mektup bırakan küçük Betül’ün pilotluk hayali Türk Hava Kurumu ile gerçekleşecek.

Minik Betül'ün Hayali Gerçek Oluyor
9 yaşındaki Betül Yüksek, maden faciasında kaybettiği babasının mezarına bıraktığı mektupta, pilot olup gökyüzünde uçarak babasına daha yakın olmak isteğini belirtmişti. Betül’ün bu isteğine duyarsız kalmayan Türk Hava Kurumu’ndan küçük kızın pilotluk eğitimini üstleneceği yönünde açıklama geldi. Türk Hava Kurumu tarafından en büyük hayalinin gerçekleşeceğini öğrenen Betül ise büyük mutluluk yaşadı. Küçük Betül sevincini annesi Ergül, ikiz kardeşi Furkan ve köpeği Tarçın ile paylaştı.

"TÜRK HAVA KURUMUNA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türk Hava Kurumu’nun bu kararını duyunca çok sevindiğini söyleyen Betül Yüksel, "Babama daha yakın olacağım için çok sevinçliyim" dedi.

Betül’ün ikiz kardeşi Furkan ise uzayı keşfetmek için astronot olmak istediğini kaydetti.

Anne Ergül Yüksel ise şu anda kendilerine herhangi bir şey ulaşmadığını söyleyerek, "Böyle bir şey olursa çok memnun oluruz. Çocuklarımın hayallerini gerçekleştirecekleri için teşekkür ederiz. Oğlumun da hayalleri var" şeklinde konuştu.

Facianın 1. yıldönümünde babasının mezarına bıraktığı mektupla yürekleri dağlayan 9 yaşındaki Betül, ’Cennete Mektup’ başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, "Sevgili babacığım; 13 Mayıs’ta içimiz yandı. Ama hala üzgünüm babacığım. Seni çok özledik. 1 Mayıs işçi bayramını sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm. Cezalılar cezalarını çekecek hiç kuşkun kalmasın. Bugün 13 Mayıs olayın yaşandığı gün. Seni çok seviyorum babacığım. Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım, senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik babacığım. Babacığım yeni köpeğim Tarçın’ı da çok seveceğini umuyorum" ifadelerine yer vermişti.
Kaynak: İHA