Kadına Şiddet Maskelerle Anlatılacak

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ortaokul öğrencileri, yaptıkları maskelerle kadına şiddeti anlatacak.

Kadına Şiddet Maskelerle Anlatılacak
Namık Kemal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeynep İncitepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın, kadına yönelik şiddeti ve duyguların insan yüzüne yansımasını anlatmak amacıyla yapıldığını söyledi.

İncitepe, 148 eserin bir kısmının kadına şiddeti gösterdiğini, bir kısmının da hayatın diğer yüzünü gösteren maskeler olduğunu kaydetti.

Çalışmayı hazır karton maskelerin üzerine boya, iplik gibi evsel atık malzemeleri kullanarak yaptıklarını aktaran İncitepe, şöyle devam etti:

"Çocuklar evlerinde ne bulduysa onları okula getirdi. Bu çalışmayı hep beraber hazırladık. Yaklaşık bir haftalık çalışmada 148 eser ortaya çıkarttık. Şiddet konusu hiç bir insana yakışmıyor. Özellikle kadına hiç yakışmıyor. Kadın annedir, kız kardeştir, evlattır. Amacımız bu konuda farkındalık yaratmak. Eserlerimizi önümüzdeki günlerde İskenderun Halk Eğitim Merkezi'nde sergileyeceğiz."

Öğrencilerden Büşra Yılmaz da bir haftalık çalışma sonucunda maskesini hazırladığını ifade ederek, şiddetin, kadın ve toplum için kötü bir durum olduğunu, bunu insanlara iyice anlatmak adına böyle bir çalışmaya gönüllü katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA