Gömeç'te Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde Dereceye Girenler Belirlendi

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çocuk oyunları şenliği organize edildi.

Gömeç'te Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde Dereceye Girenler Belirlendi
Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması, toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması adına Türkiye genelinde tüm illerde yapılan şenliğin Gömeç etabında; ilçedeki ilkokul 2., 3., 4. sınıf öğrencilerinin ‘yağ satarım’, ‘mendil kapmaca’, ‘tombik’; ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin, ‘kaleli yakan top’ dallarındaki etkinliklerini 1-17 Nisan tarihleri arasında okullarda yapıldığı bildirilirken, okul birincisi takımların da 4-7 Mayıs tarihleri arasında İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda şenlik havası içinde gerçekleşen etkinliklere ilgi yoğun oldu.

Bu kapsamda; geçtiğimi Perşembe günü öğrencilerin, velilerin ve İlçe protokolünün katılımlarıyla katılımcılara belgeleri ve kupaları verildi.

Ortaokullarda ‘kaleli yakan top’ dalında ilçe birincisi olan Karaağaç Ahmet Karakaş Ortaokulu 5. sınıf oyun takımı 21-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir de yapılacak il finallerine katılmaya hak kazandı.

Yapılan değerlendirmelerde; ilkokullarda 2. sınıflar arasında düzenlenen ‘Yağ Satarım Bal Satarım’ oyunlarında; Ulubeyler İlkokulu birinci olurken, Ahmet Tulun Himam İlkokulu ikinci, Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlkokulu üçüncü ve Karaağaç Ahmet Karakaş İlkokulu da dördüncü oldu.

Yarışmaların 3. sınıflar arasında gerçekleşen ‘Mendil Kapmaca’ kategorisinde; Ulubeyler İlkokulu birinci, Ahmet Tulun Himam İlkokulu ikinci, Karaağaç Ahmet Karakaş İlkokulu üçüncü ve Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlkokulu dördüncülüğe layık görüldü.

Gömeç’te düzenlenen geleneksel çocuk şenliği yarışmalarının ilkokullar arası 4. sınıflar etabının ‘Tombik’ kategorisinde ise; Ulubeyler İlkokulu birinci, Karaağaç Ahmet Karakaş İlkokulu ikinci, Ahmet Tulun Himam İlkokulu üçüncü ve Mustafa Güvenç Aldemir İlkokulu da dördüncü oldu.

Gömeç’teki Geleneksel Çocuk Oyunları’nın Ortaokullardaki derecelendirmelerinin ‘Kaleli Yakan Top’ kategorisi de 5. sınıflar düzeyinde gerçekleştirildi.

Bu etapta ise; Karaağaç Ahmet Karakaş Ortaokulu birinci, Ulubeyler Ortaokulu ikinci, İmam Hatip Ortaokulu üçüncü ve Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu ise dördüncü oldu.
Kaynak: İHA