Burhaniye'de İyi Tarım Uygulamaları Semineri

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İyi tarım Uygulamaları her geçen gün artarken, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü de, konu ile ilgili seminer düzenledi. Ticaret Odası Salonundaki seminere, Ziraat Mühendisi Dursun Yanlıç, Kiraz Danışmanlıktan Emre Akdoğan ile sertifika kuruluşundan Pervin Şık, konuşmacı olarak katıldı.

Burhaniye'de İyi Tarım Uygulamaları Semineri
Seminerin açılışında bir konuşma yapan Ticaret Odası Sekreteri Ersel Pazarbaşı, katılımcılara teşekkür etti. Pazarbaşı, girişimcilik kurslarının tamamlandığını anlattı.. Vatandaşların iyi ürün tüketmek istediklerini anlatan Dursun Yanlıç da, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ, çiftçilerin ilgisizliğinden yakındı. Göreve başladığı zaman kendilerine gelmeyen çiftçilerin ayağına gideceklerini açıkladığını anlatan Erdal Aldağ.” Biz arkadaşlarımızla birlikte arazileri geziyoruz. Ekili alanlarda ve bahçeler de herhangi bir hastalık gördüğümüz zaman sahibini uyarıyoruz. 3 bin kişiye mesaj yoluyla ulaşıyoruz. Körfez zeytinyağını öne çıkarmamız lazım. Kaliteyi yükseltmek için çalışmalıyız. Zeytinyağı ile ilgili ortak akıl toplantısı yapmayı planladık. Bu tür toplantılara daha çok çiftçi bekliyoruz. Komşularını uyarın. Kendiniz gelemiyorsanız .çocuklarını gönderin” dedi.

Kiraz Danışmanlık tan Emre Akdoğan, iyi tarım uygulamalarının faydalarını anlatırken, Pervin Şık da, sertifika almanın kuralları üzerinde durdu.
Kaynak: İHA