Bağdat'ta Sünni Vakfı'na Saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Azamiye bölgesinde bulunan Sünni Vakfı'na ait bina, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şiilerin, 7. imamları olarak kabul ettikleri Musa el-Kazım'ı anmak için bölgeden geçtikleri sırada güzergahta bir intihar eylemcisinin olduğu haberi yayıldı. Bunun üzerine paniğe kapılan insanlar, hızla bölgeyi terk etmeye başladı. Bu sırada Şiilerin, Kazımiye bölgesine geçmek için kullandıkları yolun üzerinde bulunan Sünni Vakfı'na ait binaya saldırı düzenlendi. Ateşe verilen binada çıkan yangın sonucunda Sünni Vakfı'na ait binanın yanı sıra çevredeki beş evde hasar meydana geldi.

Can kaybının yaşanmadığı olaya, bölgeye intikal eden güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Çevreyi kontrol altına alan güvenlik güçleri, saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri bulmak için operasyon başlattı. Bunun için Azamiye bölgesinin tüm giriş ve çıkışları kapatıldı.

Olay üzerine açıklama yapan Başbakan Haydar el-İbadi, Azamiye'deki olaya derhal müdahale ettiğini belitti. İbadi, güvenlik güçlerine, "fitnenin faillerini acilen yakalayın" talimatı verdi.

İbadi, bölgeyi de ziyaret ederek, Sünni din adamlarıyla bir süre görüştü ve olay hakkında bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el-Nuceyfi de yaptığı açıklamada, İbadi'den Azamiye'nin (Sünni) korunması için halkından oluşacak bir askeri tugayın kurulması için talimat vermesi çağrısında bulundu.

Kaynak: AA