14 Mayıs Eczacılık Günü

Eczacılar Odası Bilecik İl Temsilcisi Dolunay Seval TaşŸkın, eczacıların her geçen gün artan eczane iletişŸim masraflarını karşŸılamayacak boyutlara ulaşŸmasının nitelikli bir ilaç hizmetinin sürdürülebilirliğŸi açısından büyük tehdit oluşŸturduğŸunu bildirdi.

TaşŸkın ve eczacılar, 14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşŸunda bulunup, İstiklal MarşŸı'nı okudu. TaşŸkın, burada yaptığŸı basın açıklamasında, tarihsel mirası, toplumsal misyonu ve gelecek vizyonu ile sağŸlıklı yaşŸam hakkını temel düstur edinmişŸ mesleğŸin mensubu olmanın onurunu ve sorumluğŸunu taşŸıdıklarını söyledi.

Haftada, eczane ekonomisinde yaşŸanan darboğŸaz hakkında hem sağŸlık politikalarının belirleyicileri olan siyasal otorite ve karar alıcı kurumlar nezdinde hem de ilaç ve eczacılık hizmetlerinin yararlanıcısı olarak yolu eczaneye düşŸen vatandaşŸ nezdinde farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden TaşŸkın, şŸunları kaydetti:

"İlaç harcamalarında tasarruf adına uygulamaya konulan düzenlemelerin ilaç fiyatlarında yarattığŸı düşŸüşŸler nedeniyle eczane ekonomileri artık genişŸ ölçekli kayıplar yaşŸar hale gelmişŸtir. Bizler, ilacın bulanabilir ve alınabilir olması taraftarıyız. Hem kamu ekonomisinin korunması hem de ilaca erişŸim bakımından bunun gerekli olduğŸunu düşŸünmekte, yıllardır bu politikanın savunuculuğŸunu yapmaktayız. Fiyatlar düşŸtükçe eczacıların gelirleri de düşŸmekte, ancak buna karşŸın giderler artmaktadır. Eczacının her geçen gün artan eczane iletişŸim masraflarını karşŸılamayacak boyutlara ulaşŸması nitelikli bir ilaç hizmetinin sürdürülebilirliğŸi açısından büyük tehdit oluşŸturmaktadır."

Kaynak: AA