'112 Etkinlik Programı'

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "112 Etkinlik Programı" düzenlendi.

'112 Etkinlik Programı'
İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, Antakya Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, sağlık hizmetleri içerisinde en kritik ve en zor hizmet birimlerinden birisinin acil sağlık hizmeti olduğunu belirtti.

İlde 2001 yılında 3 ambulans ile başlanan 112 acil sağlık hizmetleri bugün 38 ekip, 56 ambulansla hizmet verdiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hizmet sunumundaki gelişmeler doğal olarak vaka sayısını da arttırmaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile daha ileri ve daha da gelişmiş sağlık hizmeti verilmesi gayretimiz sürekli devam etmektedir. Bu kapsamda Kameralı ambulans, çağrı operatör sistemi, kapalı kameralı otopark düzenlemeleri ilimizde önümüzdeki dönemde başlıca düzenlemelerin başında gelmektedir."

Yılmaz, bu yıl içerisinde 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne 10 bin çağrı yapıldığını, bunun 8 binine olumlu yanıt verildiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, acil sağlık ekiplerinin katılımıyla düzenlenen ''ambulans ralli'' yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaynak: AA