1. Geleneksel Eğil Peygamberler Günü Etkinlikleri

Eğil ilçesinde, "1. Geleneksel Eğil Peygamberler Günü Etkinlikleri"nin ilki düzenlendi.

1. Geleneksel Eğil Peygamberler Günü Etkinlikleri
Diyarbakır Vakfılar Bölge Müdürlüğü ve Eğil Kaymakamlığının Ziyaret Tepesi'nde ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe, Vali yardımcıları Ahmet Dalkıran ve Taner Bircan, Sur İlçesi Kaymakamı Memduh Tura, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan etkinliklerde konuşan Evsen, etkinliğin yapılması için yaptığı çalışmalara değinerek, etkinliğin her yıl Vakfılar Haftası'yla birlikte kutlanacağını duyurdu.

Etkinlikleri geleneksel hale getirmeye gayret edeceklerini ifade eden Evsen, "Bir fark gözetmeden herkesi davet ettik. Peygamberler hepimizin. Peygamberlerin en önemli görevlerinden biri insanlık kimliğini kaybeden insanlara insanlık kimliğini hatırlatmaktır. Bence bundan büyük bir görev ve sorumluluk yoktur."

Kaymakam Aslan ise düzenledikleri etkinliğin önemine değinerek, şunları kaydetti:

"Daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu dönemde peygamberler diyarı Eğil'de böyle bir güne ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve şeref duymaktayız. Peygamberlerden sesimizin yüksek çıkmadığı onların bizi birleştirdiği çok daha güçlü ve büyük bir Türkiye'ye inşallah hepimizin katkı sunması dileği ile bu günün devamını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Etkinlik, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran'ın yaptığı selamlama konuşmasının ardından edilen duayla son buldu.

Kaynak: AA