''1. Anadolu Çizgi Film Festivali''Başladı

Eskişehir'de, ulusal ve uluslararası başarılara imza atan animasyon sanatçılarının katılımıyla düzenlenen ''1. Anadolu Çizgi Film Festivali'' başladı.

''1. Anadolu Çizgi Film Festivali''Başladı
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Taner Değirmenci, Eskişehir Valiliği ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle düzenledikleri ''Eskişehir İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları'' kapsamında bir otelde gerçekleştirilen festival açılışında, animasyon sektörünün Eskişehir ve Türkiye için önemli olduğunu söyledi.

Eskişehir'i çizgi film ve animasyon açısından tanıtmak istediklerini anlatan Değirmenci, ''Amacımız kentin potansiyelini göstermek ve ilgiyi hem çizgi film sektörüne hem de Eskişehir'e çekmek. Animasyon sektörünün temsilcilerini ve öğrencileri, dünyaca ünlü yapımcılarla bir araya getirerek, bu sektördeki sinerjiyi artırmak istedik'' ifadelerini kullandı.

Festivale katılan oyun şirketi Deck13 Interactive'in kurucusu ve üst düzey yöneticisi Dr. Florian Stadlbauer ise ''oyunlaştırma'' adı verilen yaklaşım ve teknikler ile bu sektöre ilişkin bilgi verdi.

Gelecekte Türkiye'de de merkez açabileceklerini belirten Stadlbauer, ''Son yıllarda 50'den fazla ödül aldık ve 3,5 milyondan fazla kişi oyunlarımızı oynadı'' dedi. Stadlbauer, çizgi film endüstrisinin, birçok endüstriye göre daha geniş yapıya sahip olduğunu kaydetti.

Gün boyu sürecek festivale, sektörden Emud Mokhberi, Ayşe Şule Bilgiç, Onur Şentürk, Sinem Saka, Mehmet Kurtuluş, Mert Oğuzata ve Murat Hakan Asan da konuşmacı olarak katılacak. Festival kapsamında animasyon sergisi ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gelişen çizgi film sektörünü desteklemek amacıyla düzenlenen, amatör, öğrenci ve profesyonellerin katıldığı ''1. Anadolu Çizgi Film Yarışması''nda, 45 çizgi filmden 3'ü ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmadaki en iyi 10 çizgi film gösterilecek.

Kaynak: AA