Uyuşturucudan İki Gencin Ölümüne 3 Tutuklama

Bursa’da uyuşturucu hap kullanan 2 üniversite öğrencisinin ölümüne, 2’sinin de komaya girmesine sebep olan hapları sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Olay, iki gün önce merkez Nilüfer ilçesi Dumlupınar Mahallesi Selanik Caddesi’ndeki bir evde meydana geldi. Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi İ.E. (24), aynı okulda okuyan arkadaşları G.K. (23), M.Y.(23) ve K.K. (23) ile birlikte uyuşturucu hap içti. Komaya giren gençlerden İ.E. ve G.K. hayatını kaybederken, M.Y. ve K.K. Mudanya Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

Olayın ardından polis, gençlere uyuşturucu satışı yapan şahısların yakalanması için alarma geçti. 2 üniversitelinin hayatına mal olan hapların satışını yaptığı öne sürülen şüpheli T.Y. (21) ve arkadaşı M.Y.’yi (20) gözaltına alan polis, bu kişilere uyuşturucuyu temin ettiği iddia edilen İ.Ü.’nün merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’ndeki evini bastı. Evde ve şüphelilerin aracında yapılan aramalarda 113 gram esrar ve 87 adet extacy hap ile 32 çıkı esrar bulundu.

Gözaltındaki 3 zanlı ’ölüme sebebiyet vermek ve uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlarından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Kaynak: İHA