Soma Çocuklarından Acı Hayal

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının 1. yıldönümünde maden şehitliğine polis üniforması ile gelen şehit çocuğu 11 yaşındaki Emirhan Güney, “Polis olup maden sahiplerini yakalatacağız” derken, avukat cübbesi giyen kardeşi 9 yaşındaki Havvanur da, “Avukat olup kötüleri ve maden sahiplerini cezalandıracağım” dedi.

Soma Çocuklarından Acı Hayal
Manisa’nın Soma ilçesinde geçen yıl 301 madencinin ölümüne sebep olan maden faciası, babası kalan çocukların hayallerine yansıdı. Facianın 1. yıldönümünde babaları Yıldırım Güney’in mezarına polis üniformasıyla gelen 11 yaşındaki Emirhan Güney, “Polis olup maden sahiplerini yakalatacağız” dedi.

Avukat cübbesi giyen 9 yaşındaki kardeşi Havvanur Güney de, “Avukat olmak istiyorum. Kötüleri ve maden sahiplerini cezalandırıp iyileri savunmak istiyorum. Adalet yerini bulsun” diye konuştu.

Suçluların cezasını çekmesi gerektiğini söyleyen anne Kadriye Güney de şöyle konuştu: “İnşallah tuttukları yoldan giderler ve babalarının haklarını ararlar. Hak yerini bulsun, suçlu cezasını çeksin. Hâla yeni, hiç ölmemiş gibi. O her zaman yanımızda.”
Kaynak: İHA