Terör Kurbanı Oğulcan'ın Anısı Evinde Yaşatılıyor

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, iki yıl önce iki yerde düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 53 kişiden biri olan lise öğrencisi Oğulcan Tuna’nın ailesinin o günden bu yana acıları dinmiyor.

Terör Kurbanı Oğulcan'ın Anısı Evinde Yaşatılıyor
Anne ve babası, Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 günü bulunduğu PTT binası yanındayken meydana gelen ikinci patlamada yaşamını yitiren Oğulcan Tuna’nın (17) anısını evlerinde yaşatıyor. Evlatlarına özel oda yaptıran aile, Oğulcan’a ait okul eşyalarıyla geride bıraktığı kıyafet ve özel eşya ile fotoğraflarını muhafaza ediyor.

Baba Ahmet Tuna, aradan iki yıl geçmesine rağmen acılarının dinmediğini söyledi.

Oğulcan’ın kabrini gözyaşları içinde ziyaret ettiklerini anlatan Tuna, "Reyhanlı’daki tüm şehit ailelerinin bu davaya sahip çıkmaları gerekiyor. Başka Oğulcan’lar ölmesin diye. Evladımızı terör saldırısın da kaybettik. Acının ikinci yıldönümünde suçluların en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Anne Fatma Tuna ise, bu ölenlerin ne suçu vardı diyerek, oğlunu çok özlediğini şöyle anlattı: “Oğlumu çok özlüyorum. Burasının neden hedef olduğunu hâla bilmiyoruz. Evladım olmadan hayat çok acı ve hüzünlü. Katiller en ağır cezaları çeksin ve idam edilsin. Olayın üzerinden iki yıl geçmesine karşın elimizden tutan olmadı. Failler cezalarını çekene kadar mücadelemizi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

"KATİLLER SAVUNULMAMALI"

Katillerin en ağır cezayı almalarını takip edeceklerini belirten Tuna, şunları söyledi:

Reyhanlı patlamaları içimizi yaktı. Canımız gitti. Reyhanlı’da onlarca insan hayatını kaybetti onları savunacakları yerde katilleri savunuyorlar. Her mahkeme anında onlarla karşılaştığım için içimiz bir kez daha yanıyor. O avukatlarında evlatları var ve bende onlara sesleniyorum sizin de evlatlarınız var. Bizim çektiğimiz acıyı onlarda çeksin.”

Baba Ahmet Tuna, 11 Mayıs’ın kendileri için yaşamın bittiği gün olduğunu ifade etti.

Reyhanlı davasının Ankara’da olmasının kendilerini maddi yönden etkilediğini söyleyen Tuna, “Biz, memur insanlarız evladımızın davasını elbette takip edeceğiz. Fakat davanın Ankara’da olması bizleri sıkıntıya sokuyor. Davanın Hatay’da olmasını diliyoruz. Dava Hatay’da olsaydı belki de tüm şehit yakınları davaya daha çok sahip çıkarlardı” diye konuştu.

11 Mayıs günü yaşamını yitiren Oğulcan Tuna’nın adı, o gün 16 günlük olan yeğeni Oğulcan ile yaşıyor.

Anne Fatma Tuna, torununu bir an olsun yanından ayırmıyor. Oğlunun adının torunu ile yaşayacağını ifade eden Anne Tuna, “patlama günü 16 günlük olan torun Oğulcan şimdi iki yaşında. İnşallah ömrü uzun olur” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA