Burhaniye'de Girişimcilik Kursları İlgi Gördü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, girişimcilik kursları yoğun ilgi gördü. İlçe de açılan kurslardan 146 kişi belge alırken, 27 kişinin de iş yeri açtığı açıklandı.

Burhaniye'de Girişimcilik Kursları İlgi Gördü
Burhaniye de, KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü ile Burhaniye Ticaret Odası Başkanlığının işbirliği ile açılan girişimcilik kursunu bitiren 21’i kadın 29 kişiye belgeleri verildi.

KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay’ında katıldığı belge dağıtım töreninde sertifika alan gençler en kısa sürede işyerlerini açacaklarını anlatırken, Müdür Hüsamettin Çay da, Burhaniye de, girişimcilik kurslarının yoğun ilgi gördüğünü anlattı. Kursiyerler, kursu bitirerek belge almaktan çok mutlu olduklarını anlatırken, en kısa sürede işyeri açacaklarını anlattı. Burhaniye de girişimci ruhunun yüksek olduğunu anlatan Kosgeb İl Müdürü Hüsamettin Çay da,” Bu güne kadar, Burhaniye Ticaret odasıyla birlikte 5 eğitim gerçekleştirdik. Bu eğitimlerden 146 kişi eğitim sertifikasını aldı. Burhaniye de 27 kişi bu anlamda kendi işini kurdu ve KOSGEB’den desteklerini aldı. Burhaniye girişimci potansiyeli çok yüksek olup burada eğitimlere yoğun ilgi olduğunu gözlemlemekteyiz. Burada özellikle girişimci potansiyeline baktığımız vakit bayanların yoğun olarak ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Burhaniye de, bizim de desteklediğimiz girişimcilerin de yüzde 75’i bayanlardan oluşmaktadır. Biz Burhaniye’ miz de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, girişimcilerin daha bilinçli daha sürdürülebilir işletmeler kurulması yönünde odamızın faaliyetlerini takdir ile karşılıyorum. Oda yöneticilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA