Aydemir Şenkayalılarla Buluştu

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Şenkayalılarla buluştu. İlçede AK Parti Teşkilatı Yönetim Kurulu ile istişarede bulunan Aydemir, ilçe esnafı ile hasbıhal etti. İlçe hinterlandındaki köylere de giden Aydemir, ‘Allahü Ekber Şehitlerinin ruhaniyetini hissettik. Vatan için can verme sırrına eren şühedanın önünde AK edeple tazim ederek, yüreklerimizi onlara adadık bir kez daha’ dedi.

Aydemir Şenkayalılarla Buluştu
AYDEMİR’İN ŞENKAYA TARİFİ

AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, ‘Bağrında binlerce şüheda barındıran bir kutlu ilçe..Vatan için can verme sırrına erenlerin yurdu. Allahü Ekber nidalarının yere göğe, dağa ovaya yaylaya gazi gazi, şehit şehit işlendiği bir tarih beldesi. Erzurum’un en yüksek rakımda kurulmuş olan ve yüksek fikirli insanları barındıran özel bir ilçe Şenkaya.’ dedi.

‘TÜRKİYE’NİN İKİNCİ ÇANAKKALESİ TARİFİNE KATILIYORUZ’

Şenkaya’nın özellikli bir ilçe olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Bir yazarımız, bu kutlu mekanı Türkiye’nin ikinci Çanakkale’si olarak tarif ediyor. Doğrudur..Mehmet Akif’e istiklal Marşını yazdıran ruhun ifade bulduğu, 90 bin kere 90 bin şühedanın önce vatan diyerek Allah için, vatan için millet için canından geçtiği bir tarih durağıdır Şenkaya. Bu sebeple özel bir yeri vardır Şenkaya’nın vatan için atan yüreklerde. Hemen her ferdi, hemen her ailesi kutlu ve muazzez tarihimizi bekleyen Şenkaya, ifade ettiği değerleriyle, Erzurum’un semasıdır. Şanlı mazisi, aydınlık ufkudur.‘ vurgusunu yaptı.

ŞENKAYA’NIN EĞİTİMDEKİ POZİTİF SEYRİ

Toplumsal eğitim düzeyinin, kalkınma ve gelişme seyrinde önemli bir etken olduğunu kaydeden Aydemir, ‘Tüm bilgi kaynaklarında, tüm bilimsel verilerde bu müstesna ilçemizin bir diğer ayrıcalığı olarak okuma yazma oranının yüzde yüz olduğu aktarılır. Hakikaten böylesi bir tarif bu ilçemizin izanını izaha kafidir. Yüksek rakımda, yüksek zihinli ve yüksek düşünceli insanları ifade eder. Hemen herkesin ittifak ettiği bu gerçeğin ortaya koyduğu tarif şudur: Şenkaya Erzurum’un Aydınlık yüzüdür..” diye konuştu.

İMAN VE İRFAN TEMSİLCİLERİ

Şenkaya’da ifade bulan Türk Halk Edebiyatı Aşıklık Geleneği’ne de değinen Aydemir, ‘Bizde bu ilçenin özel bir yer tutmasının bir diğer kaynağı da, Şenkaya’nın Türk Halkının sesi olan ozanlar yetiştirmesindendir. Onlar, bizim yüreğimizden dökülenlerin sesidir..Onlar, bu halkın nefesidir..Onlar Orhun’dan Soğanlı’ya milli ruhumuzu taşıyan iman ve irfan temsilcileridir. Şenkaya bu yüzüyle yalnız Erzurum’un, yalnız bölgenin değil, Anadolu Coğrafyası’nın sesidir. “ kaydını düştü.

AK PARTİ’NİN ŞENKAYA YAKLAŞIMI

AK Parti iktidarlarının Şenkaya Yaklaşımına değin değerlendirmelerde bulunan Aydemir, ‘AK Parti iktidarları döneminde Şenkaya’ya verilen en önemli hizmet sıradanlıktan farkındalığa geçiştir. Bu dönemde Şenkaya kendi sosyal ve ekonomik potansiyel, değer ve imkanlarını yeniden fark etmiş, kendi gerçeğiyle yüzleşerek, hükümetlerimizin sunduğu imkanlar ve hayata geçirdiği hizmetlerle sosyo ekonomik performansını yükseltme şansı edinmiştir. Özellikle yerel yönetim bazında ilçemiz tarihinin en büyük hizmetlerini almıştır ve almaktadır.’ dedi.

ŞENKAYA EKONOMİSİ VE TARIM

Şenkaya’nın Bardız kesimi ile Göle Yolundaki kısmı arasında rakımdan kaynaklanan tarımsal farklılıkların, ilçe tarımında bir bütünlük içine girmesi için, özel bir proje üretilmesi gerektiğini belirten Aydemir, tarla ve bahçe tarımının iklim şartları sebebiyle yeterli düzeyde ve katma değer üretir boyutta yapılamadığı ilçede, besiciliği ve orman ürünleri üreticiliğini ön plana çıkaran tarımsal desteklere ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Aydemir, görev alması durumunda, ilçe tarım vizyonuna katkı sağlayacak özel projeler üretilmesi ve hayata geçirilmesi noktasında öncü olacağını bildirdi.

BEŞERİ SERMAYE

Şenkaya’nın en önemli kaynağının beşeri sermayesi olduğunun altını çizen Aydemir, ‘Şenkaya’nın sosyo ekonomik performansında artış kaydetmek adına, okuyan, sorgulayan ve üreten Şenkayalı aydınlarla birlikte, bu nadide ilçemiz için özel bir yol haritası oluşturmaya hazırız.” diye konuştu.

AYDEMİR’E ÖZEL İLGİ

Şenkaya’da konuk olduğu mahalleleşen köylerde büyük ilgi ve coşku ile karşılanan, buralarda vatandaşlarla sohbet eden Aydemir, ‘Hep biz konuşmayalım. Sizin görüşleriniz, sizin tespitleriniz ve sizin öngörülerinizi de paylaşalım. Biz halkın irfanına teslim olan ve onun yüksekliğine inanan bir davanın temsilcileriyiz. Ortak aklımızdaki temel vurgularımız halkımızın imanı, vicdanı ve yüksek görüşleridir’ dedi.

YENİ TÜRKİYE

7 Haziran seçimleriyle Türkiye’nin 2023 hedefine doğru emin ve kararlı bir yürüyüş içinde olacağı, Yeni Anayasa için, yeni bir desteğe ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Aydemir, ‘Şenkayalının bu yolda bizimle yürüyeceğine inanıyoruz. Bu yol Yeni Türkiye yoludur. Yol arkadaşımız olmanızdan gurur duyacağız’ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA