'AK Parti Hem Özgürlükleri Hem De Hizmetleri Arttırdı'

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde seçim bürosu açılışında konuşan Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Ak Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu belirterek, "Üstünü kapatmaya çalışsalar da AK Parti hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdı" dedi.

'AK Parti Hem Özgürlükleri Hem De Hizmetleri Arttırdı'
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alattin Parlak’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesi seçim bürosunun açılışı miting havasında geçti. Açılışa, yüzlerce partilinin yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, milletvekili adayları Ali İhsan Merdanoğlu, Abbas Barış ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hiç kimsenin konuşmadığı ve konuşamadığı zor zamanlarda AK Parti geleneğinden gelenlerin gür bir sesle konuştuğunu belirtti.

AK Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu ifade eden Yılmaz, “Geçmişi unutmamamız lazım. Nereden geldiğini bilmeyen nereye gideceğini de bilemez. Üstünü kapatmaya çalışsalar da, göstermemeye çalışsalar da AK Parti Türkiye’de de, Doğu ve Güneydoğu’da da hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdı. Hiçbir şeyi eksik bırakmadı” dedi.

“ONLAR KONUŞUR, AK PARTİ YAPAR"

Ak Parti milletvekili adayı Alattin Parlak Bismil Tepe beldesi seçim lokali açılışında yaptığı konuşmada partilerinin yasakları ve engelleri kaldırdığını söyledi.

Parlak, "Ak Parti Kürtçe’nin Zazaca’nın önündeki engelleri kaldırdı. İşkencelere, olağanüstü hallere ve faili meçhullere son verdi. Bu nedenle diyoruz ki onlar konuşur, AK Parti yapar. Gençlerin ölmemesi için gece gündüz seçim çalışmalarına her kesimin destek vermesini istiyoruz’’ diye konuştu.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde 4 ana maddenin öne çıkacağını ifade eden Alaattin Parlak, bunların yeni anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele konuları olduğunu söyledi.

Parlak, "Türkiye yeni anayasasını yapmak zorundadır. Darbe ürünü anayasasının artık bu millete dar geldiğini hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanını halkın seçmesinden sonra Türkiye’de siyasi sistem değişikliği zorunlu hale gelmiştir. Bu yeni Anayasa ile aslında Türkiye başkanlık sistemine geçiş aşamasını tamamlayacaktır. Şiddeti çocuklarına miras bırakanların, barış masasındaki sözlerinin hiçbir anlamı olmaz. Çözüm sürecini sekteye uğratmaya çalışanlara karşı el birliği ile mücadele etmek zorundayız. Önümüzdeki dönem, yeni Türkiye’yi örtülü vesayetlerle mücadele etme dönemidir. Bu dönemde devlet içinde oluşmuş bütün yapılara karşı hep beraber milletçe mücadele etmek zorundayız. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde desteğinizi ve duanızı bekliyorum. Çözüm sürecinin sekteye uğramaması için, yeni Türkiye vizyonunu engellemeye çalışan örtülü vesayetlerle mücadele etmek için devlet içinde oluşmuş bütün derin yapılara karşı mücadele etmek için yeni anaya ve başkanlık sisteminin hayata geçirilmesi için 7 Haziran günü yapılacak seçimler başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz için çok önemlidir. Gençlerin ölmemesi için çalışmalıyız’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA