Acının Başkentini Madenci Fenerleri Aydınlattı

Soma’daki maden faciasının birinci yıl dönümünde açılışı yapılan maden şehitliği karanlığın çökmesine rağmen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Babası Gaffur Şen’in temsili mezarını ziyaret eden 9 yaşındaki Sıla Şen ise tek isteğinin ileride savcı olup babasının katillerini cezalandırmak olduğunu söyledi.

Acının Başkentini Madenci Fenerleri Aydınlattı
Geçtiğimiz yıl 13 Mayıs’ta Soma Eynez Maden Ocağında meydana gelen facianın ardından yaşamını yitiren 301 işçi için gün boyu çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Maden Şehitliği gün içinde gerek Soma’dan gerekse Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşların adeta akınına uğradı. Havanın kararmasıyla birlikte şehit aileleri gecenin sessizliğinde ziyaretlerini sürdürmeye devam etti. Temsili mezar taşlarını aydınlatan madenci fenerleri altında Yasin-i Şerif okuyan vatandaşlar şehitleri için gözyaşları döktü. Ziyaretçiler, acılarının hala ilk günkü gibi taze olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Madenci fenerlerinin aydınlattığı mezar taşları üzerindeki notlar, karanfiller, sünnet davetiyeleri dikkat çekerken babası Gaffur Şen’in temsili mezarını Annesi Havva Şen ile birlikte ziyaret eden 9 yaşındaki Sıla Şen, “Babamı çok özlüyorum. Onu katillerinin bulunmasını istiyorum. Büyüdüğümde savcı olup babamın katillerini yakalatmak istiyorum” dedi.

Eşini kaybetmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acılarının hala taze olduğunu ve yaşayan ölüye döndüklerini kaydeden Havva Şen ise, şunları söyledi: “Hepsine çok üzülüyoruz. Ağlıyoruz. Acımızla baş başayız. Anlatılacak bir duygu değil. Bir senenin her gününü ağlayarak geçirdik. Her günümüz zehir oldu. Yaşamak değil bizimkisi canlı ölüyüz. Onlar gerçek ölü biz canlı ölüyüz. Bir çocuğum var. Babasının yokluğunu zor da olsa kabul etti. Çocuğum her gün ‘babam nerede?’ diye soruyor. Ben artık ‘meleklerin yanında’ demeye üzülüyorum. Bunu yapanlar utansın ne diyebilirim. İhmal çok fazla.”
Kaynak: İHA