Sopalı Hırsızların Görüntüleri Kamerada

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin hırsızlık zanlılarına yönelik düzenlediği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kamerasına yansıdı.

Sopalı Hırsızların Görüntüleri Kamerada
Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, Haymana, Sincan, Polatlı, Ayaş, Bala ve Etimesgut İlçelerinde faili meçhul hayvan hırsızlığı olmak üzere Ankara genelinde çok sayıda nitelikli hırsızlık olayının bir şebeke tarafından yapıldığı belirlendi. Jandarma ekipleri şebekenin, Gölbaşı İlçesinde silahlı çatışma, çok sayıda hayvan hırsızlığı, 4 ayrı iş yerinden hırsızlık, 4 ayrı oto hırsızlığı, 3 ayrı evden hırsızlık olmak üzere toplam 19 olayı gerçekleştirdiğini tespit etti.

Jandarma ekipleri, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Sincan’ın Saraycık Mahallesi’nde, Çankaya ve Etimesgut ilçelerinde, 8 Mayıs 2015 Cuma günü saat 05.30’dan itibaren yaptıkları operasyonda, “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” ve “Nitelikli Hırsızlık” suçlarını örgütlü olarak işleyen 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyona özel eğitilmiş arama köpekleri de katıldı.

Yapılan operasyonda, 11 şüpheli ile birlikte 2 adet araç plakası, 3 adet av tüfeği ve bu tüfeklere ait 12 adet fişek, 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, 23 adet 7,65 mm çapında tabanca fişeği, 1 adet ağaç kesme motoru, 1 adet demir kesme makası, 1 adet oto teybi ve plastik su tesisat kaynak makinesi ele geçirildiği öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında yakalama kararı çıkartılan 6 şüphelinin ise, yakalanması çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Zanlıların yaptığı bir hırsızlık olayı güvenlik kamerasına yansıdı. Zanlıların ellerinde sopalarla güvenlik kamerasını kırdıkları görülmekte.

Kaynak: İHA