MKÜ'lü Gençler Gazeteci Olma Yolunda

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Basın Yayın Teknolojileri Bölümünde okuyan öğrenciler aldıkları eğitimle gazeteci olma yolunda ilerliyor.

MKÜ'lü Gençler Gazeteci Olma Yolunda
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Basın Yayın Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Eşref Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana medya sektörüne nitelikli eleman yetiştirdiklerini belirtti.

MKÜ Basın Yayın Teknolojileri Bölümü'nde 70 öğrencinin bulunduğunu aktaran Özdemir, mezun olduktan sonra ulusal basında birçok öğrencilerinin çalışmaya başladığını kaydetti.

Öğrencilere medyanın farklı alanlarında deneyim kazandırdıklarını ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimize muhabirlik, foto muhabirliği, haber editörlüğü, internet haber sitelerinde editörlük gibi alanlarda eğitim veriyoruz. Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık fakülteleri de tamamladıktan sonra akademik personel olma şansları da yüksek oluyor. Bu alanlarda yeterli donanımı öğrencilerimize verdiğimizi düşünüyoruz. Ajans ve matbaa işlerinde bile çok iyi çalışmalar. farklı tasarımlar ortaya çıkarabiliyorlar. Fotoğrafta sanatsal kaygıları bulunmakta ve sadece çıkıp da şu fotoğrafı çekeyim olarak değil, bir bütünlük olması ve neler yapılması gerektiğini de her zaman söylüyoruz. Meslek alanında gereken tüm bilgileri öğrencilerimize vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz genel olarak çok başarılı ve hevesliler. Zaten bu bölüme gelen öğrencinin profili medyaya yakın olan, muhabirliği merak eden ve bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler olduğu için uyum sorunu da yaşamıyoruz."

- "Öğrenciler hayallerinin peşinde"

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Basın Yayın Teknolojileri Bölümü'nde okuyan öğrenciler ise okudukları bölümden ve gelecekten umutlu olduklarını ifade etti.

Basın Yayın Teknolojileri Bölümü 1. sınıf öğrencisi Volkan Karadede, okuduğu okulun meslek yüksek okulları arasında iyi bir yerde olduğunu ve bölümde sadece basın yayın alanında değil, farklı alanlarda da bilgi sahipleri olduklarını söyledi.

Öğrenci Esra Er ise okuduğu bölüme isteyerek geldiğini ve burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Er, şunları kaydetti:

"Burada aldığımız eğitimden memnunuz. Bu bölümde alternatif olarak verilen derslerde var. Bunlar grafik tasarım, reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım gibi. Farklı alanlarda dersler almamız bizim için önemli. Mezun olduktan sonra bir süre gazetecilik yaptıktan sonra sunuculuk yapmayı düşünüyorum."

Kaynak: AA