HDP Bayraklarının İndirilmeye Çalışıldığı İddiası

Anadolu Üniversitesi’nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayrağını indirmek istediği iddia edilen bir grup ile partililer arasında arbede yaşandı.

HDP Bayraklarının İndirilmeye Çalışıldığı İddiası
HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in katıldığı "Yeni Yaşam ve Barış Günleri" konulu panelden dağılan yaklaşık 100 kişilik grup ile HDP bayrağını indirmek ve Milletvekili Tuncel’in aracının önünü kesmek istediği öne sürülen grup, Yunus Emre Yerleşkesi’ndeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde karşı karşıya geldi. Burada gruplar arasında kısa süreli arbede yaşanırken, gerginlik özel güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yatıştırıldı. Grup, yurt önünde bulunan 06 plakalı bir otomobilin karşı grubun olduğunu iddia ederek, aracın etrafını çevirdi. Kontak anahtarı üzerinde olan 06 plakalı araç, özel güvenlik görevlileri tarafından yerleşke dışına çıkartıldı. Daha sonra yerleşkeye çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar girdi. HDP’li grup ile polisler arasında da yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polisler, yerleşkeden çıktı. Ardından KYK önünde asılı olan HDP bayraklarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce indirildiğini fark eden grup, bayrakları indiren kişilerin yurda girdiğini öne sürerek yurt içerisine girmek istedi. Yurt kapısında özel güvenlik görevlileriyle yeninden arbede yaşayan HDP’li grup, yurt içerisine girdi. Bir süre yurt içinde dolaşan grup, daha sonra yurttan çıkarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan HDP Gençlik Koordinasyonu üyesi bir kişi, HDP bayraklarının faşist gruplarca indirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Basın açıklamasının ardından grup, yurtta bir hasta için olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansını fark etti. HDP bayraklarını indirmeye çalışan grubun bu ambulansla yerleşke dışarısına çıkarılacağından şüphelenerek, hastayı aldıktan sonra yurttan çıkış yapmak üzereyken ambulansı durdurdu. İçindeki hastayı kontrol eden HDP’li grup, daha sonra içindeki şahsın bayrak indirmeye çalıştığı iddia edilen kişilerden olmadığını görerek, ambulansın önünden çekildiler.

HDP’li grup, daha sonra yerleşkeden ayrıldı.
Kaynak: İHA