Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinden Sergi Konsepti

Erzincan Üniversitesi öğrencileri tasarım sergilerini sundular.

Erzincan Üniversitesi Öğrencilerinden Sergi Konsepti
2013 yılında Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda İç Mekan ve Moda Tasarımı olmak üzere iki program halinde kurulan Tasarım Bölümü bu yıl ilk mezunlarını vermelerinin anısına oluşturdukları sergi konsepti ile Erzincan halkını buluşturdu.

Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisinde düzenlenen sergi konseptine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, öğrenciler ve Erzincan halkı katıldı.

Düzenlenen sergide iç mekan tasarımına ait endüstriyel ve mekan maketleri, atık malzemeler ile geri dönüştürülüp biçimlendirildiği bunun yanı sıra ise farklı kullanım alanlarına ait çizimlerde oluşturulduğu belirtildi.

Moda tasarımı Programı öğrencileri Erzincan Kemaliye yöresine ait, unutulmaya yüz tuttuğu belirtilen geleneksel bir el dokuması kumaş olan “Gazenne” ile modern çizgilere sahip giysiler tasarlayarak üretimlerini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Yapılan sergi sonrası ise Erzincan Üniversitesinin maddi manevi destekleri ile Tasarım Bölümü özgün tasarımlarla çevrelerini biçimlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Kaynak: İHA