Başkentte Hırsızlık Zanlılarına Operasyon

Başkentte hırsızlık zanlılarına yönelik operasyonda yakalanan 11 kişiden 8'i tutuklandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Haymana, Sincan, Polatlı, Ayaş, Bala ve Etimesgut ilçelerinde hırsızlık yaptığı öne sürülen bir şebekeyi takibe aldı.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla harekete geçen Sincan, Çankaya ve Etimesgut ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Eğitimli köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, hırsızlık zanlısı 11 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın ifadesine başvurduğu zanlıların, silahlı çatışma, hayvan hırsızlığı, ev ve iş yerlerinden hırsızlık gibi 19 olaya karıştıkları öne sürüldü.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada, 3 av tüfeği, bu tüfeğe ait 12 fişek, 1 ruhsatsız tabanca, 23 mermi ve 1 demir kesme makası ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan 8'i tutuklandı, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 4 kişinin daha arandığı bildirildi.

Kaynak: AA