Ataşehir Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İnşallah 7 Haziran seçimleri, milli iradenin güçlendiği, arka plandan kimsenin millete tuzak kuramadığı süreçlere vesile olacak ve bu millete yakışan bir anayasayı milletle yapacağız" dedi.

Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışında konuşan Müezzinoğlu, sağlık alanında sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini, bin 500 olan ağız ve diş sağlığı ünite sayısını 9 bine çıkardıklarını söyledi.

Acil sağlık hizmetlerinin artık eskisi gibi olmadığını belirten Müezzinoğlu, eskiden ambulans arandığı zaman arıza, tıbbi donanım ve eleman yetersizliği ya da mazotu olmadığı gerekçesiyle olumsuz cevap verildiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, şimdi ise binlerce ambulans, ambulans helikopter ve uçak olduğunu dile getirerek, AK Parti iktidarının sekteye uğraması durumunda ambulansların yakıt depolarının doldurulamadığı günlerin yeniden başlayabileceğini ifade etti.

"Milletin gönül dünyasında izi olmayanlar, ağustos böceği gibi cır cır ötüyorlar" diyen Müezzinoğlu, halbuki milletin bal arısı gibi çalışan ve kovanı balla dolu AK Parti ile buluştuğunu anlattı.

Müezzinoğlu, Türkiye'nin muasır medeniyetin zirvesine olan yürüyüşünden rahatsızlık duyan, buna engel olmak isteyenler bulunduğunu vurgulayarak, "Bundan Almanya, Fransa, İsrail rahatsız oluyor ama 'halkçıyım' diyen CHP, 'milliyetçiyim' diyen MHP neden rahatsız oluyor? 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünden niye rahatsız oluyorlar? Onlar milleti dert edinmiyorlar. Onların arkasında güç odakları var, onlara talimat verenler var" diye konuştu.

Türkiye'de artık milletle yürüyen, aynı hedefleri paylaşan bir yönetim bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Her zaman milletle beraber yürüdük, milletin hak ve hukukunu kimseye çiğnetmedik. Talimat nereden gelirse gelsin, ister Pensilvanya, ister başka odaktan gelsin, milleti bir başkasına asla teslim etmeyiz. Milletin geleceğini bir başkasına yar etmeyiz. Milletin sömürülmesine fırsat vermeyiz. Türkiye çok değişti. Millet ne isterse o olur. Milli iradeyi merkeze alan, milletin hak ve hukukunu millete teslim eden bir anlayış var. İnşallah 7 Haziran seçimleri, milli iradenin güçlendiği, arka plandan kimsenin millete tuzak kuramadığı süreçlere vesile olacak ve bu millete yakışan bir anayasayı milletle yapacağız. Bu milletin kaderiyle yeter ki kimse oynamasın. Vatandaşımız sandığa gidecek, tercihi yapacak ve bu tercih milletin kaderi olacak."

Müezzinoğlu, sağlık alanındaki yatırımların devam ettiğini belirterek, "36 bin yatak kapasiteli 226 hastaneyi biz yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 12 bin yatak kapasiteli 43 hastanenin ihalesini yapacağız. 26 bin kapasiteli şehir hastanelerinin inşaatı devam ediyor. Türkiye, 2018'e gelince, sıfırdan, ileri teknoloji, tıbbi donanımla donatılan toplam 95 bin yatak kapasiteli hastanesiyle en ileri sağlık hizmeti sunan dünyanın tek ülkesi olacak. Ey CHP. Hesaptan anlarım diyorsun ama bu yapılanlar senin hesabının çok ötesinde" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek, Ataşehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışını yaptı.

Müezzinoğlu, ardından telekonferansla İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Ünitesi ve Lazer Ameliyathanesi ile Üsküdar Devlet Hastanesi Evde Sağlık Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

Kaynak: AA