Antalya'nın Zirvesinde Karla Mücadele

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimi boyunca yağan kar nedeniyle kapanan Gündoğmuş ilçesine bağlı Söbüçimen Yaylası'nın yolunu açmak için çalışma başlattı.

Antalya'nın Zirvesinde Karla Mücadele
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'ya 192, Gündoğmuş'a 46 kilometre uzaklıkta 2 bin 100 metre rakımdaki Söbüçimen Yaylası'na giden yollar, kış boyunca yağan kar nedeniyle kapandı.

Mayıs ayında halen kapalı olan ve 10 köyün kullandığı yayla yolunun ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Zeki Demiray ve Yollar Şube Müdürü Fatih Taşkın, Söbüçimen bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Akdemir, yolun geçen yıllarda nisan ayında açıldığını, bu yıl ise yoğun kar nedeniyle yol açma çalışmasının mayıs ayına kadar uzadığını kaydetti.

İsa Akdemir, "Antalya'da mayısta yolların halen karla kaplı olması az görülen bir durumdur. Kar kalınlığı neredeyse 5 metreyi buluyor. Bölgede bir greyder ve bir kepçe ile 3 personel çalışmalarını sürdürüyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA