Zeytinburnu'nda Yaşayan Engelli Gençler, Askere Uğurlandı

Zeytinburnu Engelli Koordinasyon Merkezi’nde bir yıl boyunca eğitim alan gençler resim sergisi açılışı gerçekleşti. Serginin ardından askerlik çağına gelen engelli gençler, davul zurna eşliğinde askere uğurlandı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi ve Engelliler Koordinasyon Birimi öğrencileri tarafından resim sergisi açıldı. Engelli Koordinasyon Biriminde el sanatları eğitimi gören öğrenciler bir yıllık eğitimleri sonucu ortaya çıkarmış oldukları eserleri sergiledi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergiye, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, Zeytinburnu Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Sami Ünlü ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Sergi açılışından sonra Kültür Merkezi önünde askere gidecek engelli gençler için uğurlama töreni düzenlendi.

Bir günlüğüne dahi olsa askere gidecek olmanın haklı gururunu yaşayan engelli gençler davul zurna eşliğinde eğlendiler. Eğlence sonrası Zeytinburnu Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu araçlara binen geçler askeriyenin yolunu tuttu.

“ÇOCUKLARIMIZ SANAT ETKİNLİKLERİNE KATILIRKEN AYNI ZAMANDA DA SOSYALLEŞMİŞ OLUYORLAR”

Bu sergi için çok emek verdiklerini belirten El Sanatları Hocası Sabiha Yalman, “ Biz her yıl engelliler haftasında çocuklarımızın yaptığı çalışmaları sergiliyoruz. Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde Haftanın 5 günü grup eğitimi şeklinde çocuklarımıza eğitim veriyoruz.Bu merkezde zihinsel ve fiziksel çocuklar bulunmakta. Bu eğitimler el sanatları kapsamında ahşap boyama, ebru boyama, takı tasarımı bunun dışında meslek becerisi kazanmaları açısından galoş yapımı şeklinde eğitim veriyoruz. Çocuklarımız sanat etkinliklerine katılırken aynı zamanda da sosyalleşmiş oluyorlar. Bu sergi AKDEM’in kuruluşundan beri yapılan bir sergi. Bizimde ufak tefek yardımlarımızla güzel çalışmalar ortaya çıkarıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA