Vakıf Haftası Kutlamaları Başladı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Kilis’te Vakıflar Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleniyor.

Vakıf Haftası Kutlamaları Başladı
İlk Etkinlik, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ile Vali Yardımcısı Tolga Toğan tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, yaptığı açıklamada, insanlığa çok çeşitli kültür ve medeniyet eserleri kazandıran, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini teşkil eden vakıf kurumunun, toplumun genelinde tanıtılması ve mirasın gelecek yüzyıllara aktarılması amacıyla, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıf Haftası’nda, toplumu ilgilendiren ve Vakıflarla ilişkili önemli konularla birlikte işlendiğini belirtti.

Vakıf Haftası 2006 yılından itibaren “Vakıf Medeniyeti Yılı”, “Vakıf Medeniyeti Çevre Yılı”, “Vakıf Medeniyeti Su Yılı”, “Vakıf Medeniyeti Sağlık Yılı”, “Vakıf Medeniyeti İstanbul Yılı”, ‘Vakıf Medeniyeti Eğitim Yılı”, ‘Vakıf Medeniyeti Balkan Yılı”, “Vakıf Medeniyeti ve Şehir” ve “Vakıf ve iktisat Yılı” temalarıyla kutlandığını ifade eden Bölge Müdürü Güven şunları söyledi:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde yarışmalar, sergiler, sempozyumlar gibi etkinlikler düzenlenen haftada, vakıf bilincinin gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Vakıf; Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımızdır. Sanat; bir duygu, tasarı, güzelliğin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda emsallerine göre ortaya çıkan üstün oluşturma yeteneği veya belli bir uygarlığın veya topluluğun anlayış ve zevk ölçülerine uygun olarak oluşturulmuş anlatım, bir şey yapmada gösterilen ustalık, hüner, yetenek bir meslekte uyulması gereken kuralların tümü olarak tanımlanmaktadır.

Vakıflar, geçmişte olduğu gibi bugün de: insanlar arasında yardımlaşma, karşılıklı sevgi ve saygı hislerinin geliştirilmesini ve ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına yaptıkları değerli hizmetleri en iyi bir şekilde devam ettirebilmenin çabası içerisindedir. Büyük ve özveri isteyen bir kuruluşun yönetimini üstlenen Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak vakıflarımızın amacına uygun biçimde hizmet görecekleri ortamı hazırlamayı büyük görev addediyoruz.“

Bu yıl “Vakıflar ve Sanat” kompozisyon dalında birinci ve ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye tablet bilgisayar ödüllü kompozisyon yarışması düzenlediklerini ifade eden Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yarışma, Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk alanı olan ve Kilis’teki öğrencilerine yönelik olarak, Vakıflar ve Sanat ile ilgili farkındalığı güçlendirme amacıyla gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yarışmanın birincisi Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesi öğrencisi Hanifi Fatih Gürocak, ikincisi Şehit Hasan Özüberk Anadolu Lisesi öğrencisi Pınar Gözüküçük, üçüncüsü ise Mehmet Sanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Hun Nur Yırtıcı olmuştur. Arkadaşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ödüller Kilis Valiliği tarafından sağlanmıştır. Öğrencilerin başarılarını teşvik etmek amacıyla Kilis il genelinde 2015 yılı YGS sınavında 1 inci olan Mehmet Alptekin Yılmaz’a 500 TL, 2 inci olan Abdullah Sait Kendirci’ye 300 TL, 3 üncü olan Merve Candan’a 200 TL para ile ödüllendirilmiştir. Her üç öğrenci Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi öğrencileri olup, para ödülleri Ali Ziya Gürses Vakfı tarafından karşılanmıştır.“
Kaynak: İHA