Soma'da Yaşamını Yitiren Madencinin Hayali Gerçekleşti

Soma ilçesinde geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçi arasındaki Ali Kavas'ın (37) oğlu için sünnet düğünü yapma hayalini ölümünden bir yıl sonra eşi gerçekleştirdi.

Soma'da Yaşamını Yitiren Madencinin Hayali Gerçekleşti
Ali Kavas'ın Turgutalp Mahallesi'ndeki evinde hüznün ve mutluluğun bir arada yaşandığı bir sünnet düğünü yapıldı. Düğünde dualar edildi, mevlit okutuldu, mehter takımı marşlar çaldı. Yakınları, 8 yaşındaki Emirhan'ı mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Emirhan, gönlünü hoş etmek için kiralanan deve üzerinde bir süre gezdirildi. Emirhan'ı sünnet kıyafetleriyle gören anne Gülten Kavas ise gözyaşlarına hakim olamadı. "Düğünü birlikte yapacaktık" diye gözyaşı döken Kavas'ı, yakınları teselli etmeye çalıştı.

- "Sünnet düğünü için madene inmişti"

Gülten Kavas, AA muhabirine yaptığı açıklamada 13 Mayıs'taki faciadan sonra zor bir yıl geçirdiklerini anlattı.

Geçen bir yılda hayatlarının çok değiştiğini söyleyen Kavas, "Şu anı eşimle birlikte hayal ediyorduk. Eşim oğlunu sünnet ettirebilmek için oraya girmişti. Birkaç ay çalışayım, kredi çekeyim diyordu. Hem oğlumun sünnetini yaparım, sünnet borcunu öderiz diyordu. O orglu, davullu istiyordu. Öleli bir sene olacak, gururuma yediremedim orglu, davullu yapmayı. Yine de elimden geldiği kadar onun istediği gibi yapmaya çalıştım" diye konuştu.

Eşi öldükten sonra hep oğlunun düğününde nasıl ayakta kalabileceğini düşündüğünü ifade eden Kavas, "Ama Rabbim sabır verdi" dedi.

Kavas, sünnetin buruk geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"O her zaman benim arkamdaydı. Eşim ölmedi, öldürdüler. 3 günlüktü o madende. 4'üncü gün ölüsü geldi. Oğlumun mürüvvetini görmek çok mutluluk verici bir şey benim için. Ama bir yanım da buruk. Sol tarafımda oğlum var. Keşke sağ tarafımda da eşim olsaydı. Bunu eşimle birlikte yapsaydık. Daha çok mutlu olurduk. Çocuklarım da mutlu olurdu."

Kaynak: AA