Sındırgılı Muhtarlar İstanbul'da

Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi kültür gezileri kapsamında ilçeye bağlı mahalle muhtarlarını İstanbul Gezisine götürdü.

Sındırgılı Muhtarlar İstanbul'da
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Salih Durak, Mali Hizmetler Müdürü Fatih Acar ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen kültür gezisine Balıkesir Büyükşehir ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri katkı sağladı. Önceki gün akşam Cumhuriyet Meydanında İstanbul’a hareket eden kafileyi İlçe Kaymakamı Ercan Ateş uğurladı. İstanbul Gezisine katılamayan Kaymakam Ateş muhtarlara hayırlı yolculuklar diledi. Hareket öncesi İlçe Kaymakamı Ateş ve Belediye Başkanı Yavaş mahalle muhtarlarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

İstanbul gezisiyle ilgili açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Sındırgı Belediyemizin Kültür gezileri devam ediyor. Geçenlerde 27 araç ve bin 200 kişi ile Çanakkele’ye yaptığımız gezinin yankıları hala devam ediyor. Hem insanlarımız birbirleriyle kaynaşmış, hemde kültürel ve tarihi yerleri görmüş heyecanını bir kat daha artırmış oluyor. Bugün 74 mahalle muhtarımızla beraber İstanbul’a iki günlük bir gezi seyahatine başlamış bulunuyoruz. İnşallah sabah namazına Eyüp Sultan’da kılacağız. Boğaz’da tekne turumuz, Sultan Ahmet Meydanında, Yerbatan Sarnıç’ında muhtarlarımızla birlikte gezeceğiz. Bize bu konuda İstanbul büyükşehir Kültür A.Ş’e destek veriyor. Kadir Başkanıma bu konuda teşekkür ediyorum. Ulaşım konusunda destek veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ediyorum. İnşallah sağ salim gidip geliriz” dedi.

Başkan Yavaş’ın konuşmasından sonra ilçe Kaymakamı Ateş kısa bir konuşma yaptı. Kaymakam Ateş ise "Sındırgı Belediyemizin Sosyal ve Kültürel içerikli gezi programında buluşuyoruz. 74 Mahalle muhtarımızın gezi iştiraki söz konusu. Böylelikle 8 bin 500 yıllık tarihi ve geçmişi olan İstanbul’umuzun daha yakından tanınmasına vesile olunacak. Dolasıyla bu konuda emeği geçen başta belediye başkanımıza, Büyükşehir Belediye başkanımıza ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah kazasız, belasız, sıkıntısız bir gezi programı olur. Herşeyden önemlisi İstanbulun tarihi kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin tanındığı gezi programı olacağına inancım tamdır” dedi.

Kaynak: İHA