Obeziteden Kurtulan Hastalardan Doktorlara Teşekkür Plaketi

Türkiye ve yurt dışından gelen obezite hastalarını cerrahi yöntemle kilolarından kurtaran doktorlara, hastaları tarafından plaket verildi.

Obeziteden Kurtulan Hastalardan Doktorlara Teşekkür Plaketi
Elazığ’da obezite ile mücadele için ameliyat geçiren hastalar, ameliyat oldukları doktorları için teşekkür programı düzenledi.

Bir restoranda düzenlenen programa Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahı Doç. Dr. Koray Karabulut, Plastik Cerrah Yrd. Doç. Dr. Serdar Altun, Diyetisyen Fatih Süleyman Kaya ve ameliyat olan hastalar ile hasta yakınları katıldı.

Başarılı bir operasyon geçiren hastalardan biri olan Tülay Akdi, operasyonları başarılı bir şekilde gerçekleştiren tıp doktorları için Marmaris’ten, İstanbul’dan, Ankara’dan ve Ordu’dan hastalarının bir araya geldiğini, ayrıca bu başarılı ekibin Almanya ve diğer ülkelerden de hasta sayılarının yüzlerce olduğunu belirtti.

Fırat Üniversitesi Genel Cerrah Doç. Dr. Koray Karabulut, yapmış oldukları işlemin ciddi bir ekip çalışması olduğuna değinerek, "İyi bir ameliyat öncesi hazırlık dönemi gerekiyor. Burada farklı branşların destekleri var. Bunlar Anestezi ve göğüs hastalıkları. Burada bulunan hastalarımızın hepsi bu süreçlerden geçtiler. Ameliyathanede bir ekip çalışması var. Bu ekip Ameliyat hemşirelerimiz, anestezi ekibimizden oluşmaktadır. Ameliyat sonrası mesela yoğun bakım desteği de gerekiyor. Yine ameliyat sonrası hemşirelik hizmetleri son derece önemlidir. Hastalarımızı taburcu ettikten sonra da iyi bir diyetisyen takibi gerekiyor. Bu konuda da biz bir ekip çalışması gerçekleştiriyoruz" dedi.

Yaşam boyu tedbirli davranmalı ve disiplinli olunması gerektiğini de ifade eden Doç. Dr. Karabulut, "Hastalarımız özellikle ameliyattan sonra da tekrar kilo alabilme riskinin olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla kurallara uygun hareket edildiğinde çok daha sağlıklı bir yaşam süreci kesin olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hastalar, doktorlara günün anısına plaket verdi.
Kaynak: İHA