Erzincan'da Off-Road Heyecanı

Erzincan'ın İliç ilçesinde ilk kez düzenlenen off-road yarışlarında özel tasarlanmış 15 arazi aracı yarıştı.

19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında İliç Kaymakamlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü ile Erzincan 4x4 Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü (EROFF) tarafından organize edilen yarış, ilçe yakınlarındaki Karasu nehri kenarında hazırlanan parkurda gerçekleştirildi.

Etkinliklerde pilotlar, 2 kilometrelik çamur, rampa, su dolu çukurlar ile virajların bulunduğu parkurda dereceye girebilmek için mücadele etti. Zaman zaman pilotlar, çamura saplanan, rampa ve çukurdan çıkamayan araçlarını zorlukla bulundukları alandan çıkararak, yarışa devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve özel tasarlanmış 15 arazi aracının katıldığı yarışta, pilotlar, 15 zorlu kapıdan geçerek varış noktasına ulaşmaya çalıştı.

Genel klasman alanında düzenlenen yarışmada, Mert Bekir Göztepe birinci, Muraz Göztepe ikinci, Yusuf Karabulut ise üçüncü oldu.

Kaymakam Sedat Ateş, ilçelerini tanıtmak amacıyla Erzincan 4x4 Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü sporcularını ilçelerine davet ettiklerini ve güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kulüp başkanı Sinan Deniz ise parkurun hazırlanmasından yarışmanın yapılmasına kadar geçen süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA