Demirtaş 'dağdaki kardeş' Demirtaş'ı geçiştirdi

HDP lideri Selahattin Demirtaş 'ın seçimler için verdiği aile fotoğrafında yer almayan kayıp ağabeyi Nurettin Demirtaş Kandil'de çıkmıştı.

Demirtaş 'dağdaki kardeş' Demirtaş'ı geçiştirdi
Demirtaş 'dağdaki kardeş' Demirtaş'ı geçiştirdi
Batı illerinden gelecek oylar için PKK'ya mesafe koyan Demirtaş'a köşeye sıkıştıran soru ise Başbakan Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, Demirtaş'a "Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor?" sorularını yöneltti. Demirtaş bu soruyu "Sana ne cevap vereceğiz" şeklinde geçiştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demşirtaş, kardeşi Nurettin Demirtaş'ın neden PKK kamplarında olduğuna dair soruya yanıt vermedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin dünkü Mersin mitinginde, Demirtaş'a "Senin kardeşin dağda ne yapıyor? Neden inmiyor barış için çalışmıyor?" sorularını yöneltmişti.

Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu gösteren fotoğraf üzerinden çıkan bu tartışmaya HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın ne yanıt vereceği merak ediliyordu. Bugün İstanbul Başakşehir'de partililere hitap eden Demirtaş, Davutoğlu'nun kardeşinin neden dağda olduğuna dair soruyu geçiştirerek, "Sen hoca değilsin artık, Başbakansın. Sana ne cevap vereceğiz?" dedi.

Selahattin Demirtaş, ağabeyi için "Düşünce suçu nedeniyle sürgünde. Erbil'de ticaret yapıyor" demişti. Ancak Takvim Gazetesi geçtiğimiz günlerde yayınladığı fotoğraf ile Nurettin Demirtaş'ın PKK kamplarında olduğunu duyurdu. Gazete, Nurettin Demirtaş'ın silahı alıp Kandil'e çıktığı ve 'Şiyar' kod adı ile PKK kamplarında silahlı eğitim verdiğini de iddia etti.